Čistokrvni Bayernovac poslao "otrovne strelice" ka Lewi: "Stalno jaukanje je postalo dosadno"

Ne može vjerovati da traži još novca

Čistokrvni Bayernovac poslao "otrovne strelice" ka Lewi: "Stalno jaukanje je postalo dosadno"

Eldar Ganibegović

Najvećoj zvijezdi Bayerna Robertu Lewandowskom još uvijek nije ponuđen produžetak saradnje, iako mu ugovor ističe na ljeto 2023. godine.

Njegov menadžer ne razumije takvo ponašanje čelnika Bavaraca, a ulje na vatru dolijeva i sam Poljak koji bi ovog ljeta mogao zatražiti da ga klub proda.

Ove glasine kritikovao je bivši igrač Bayerna njemačke reprezentacije Markus Babbel.

"Ne mogu više čuti da se Lewandowski ne osjeća cijenjenim. Niko od igrača Bayerna u posljednjih 20 godina nije bio toliko cijenjen kao Lewandowski. Thomas Muller, koji je također puno napravio za ovaj klub, ne radi takav cirkus", rekao je Babbel.

"Ovo stalno jaukanje je dosadno. Lewandowski zarađuje 25 miliona eura godišnje i još uvijek želi više. Niko ne zarađuje više od njega. Posljednjih godina dogodilo se da je Lewandowski želio otići i da se nije dovoljno snažno identificirao s klubom. Ipak, klub je uvijek bio na njegovoj strani jer stalno misli na njega", govori Babbel i još dodaje:

"U Bayernu je osvojio Ligu prvaka i postao fudbaler svjetske klase. Trebao bi pokazati malo više zahvalnosti, a ne samo postavljati više zahtjeva."

"Ne završava ugovor samo njemu, u sličnoj su situaciji Muller i Neuer. Ima još dosta vremena i ne vidim ništa loše u Bayernovom nastupu", zaključio je.

Inače, Babbel je kao fudbaler dijete Bayerna iz kojeg odlazi u HSV 1992. godine, da bi se vratio 1994. i igrao šest godina do odlaska u Liverpool.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iz Redsa je bio posuđen Blackburn Roversima, da bi 2004. prešao u Stuttgart u kojem je 2007. završio karijeru.

Od januara 2020. godine ovaj 49-godišnji trener nema posao do kada je radio kao šef stručnog štaba Western Sydneyja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Babel bitan ko bela bojica.
2 4
E.Car
Babel mlati gluposti, da je recimo Lewa loš igrač baš bih volio vidjeti da li bi mu Bayern davao platu na lijepe oči. Dobar je, njihov najbolji i ima pravo da traži više jer bi mu drugi klub dao više. Ako to Bayernu smeta neka se poklope jer na takav način kupe igrače godinama u bundes ligi. A Miler i Nojer mu nisu ni do koljena pa da ih porediš sa njim. I plata prije 20 godina i danas se ne mogu porediti, tako da je glupost poređenje.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi