Rat u Ukrajini uticao na jakosne skupine žrijeba za SP: Šta to znači za Srbiju i Hrvatsku?

Nositelji još uvijek nisu poznati

Rat u Ukrajini uticao na jakosne skupine žrijeba za SP: Šta to znači za Srbiju i Hrvatsku?

Admin Čaušević
Teme:

FIFA je u utorak saopštila da je došlo do određenih promjena u jakosnim skupinama žrijeba za Svjetsko prvenstvo. 

Žrijeb će biti održan 1. aprila u Dohi, a interesantno da će do tada biti poznato 29 od 32 učesnika Munidjala u Kataru.

Interesantno da do sada nisu poznati ni svi nositelji. Sigurno je da će u prvoj jakosnoj skupini osim Domaćina Katara biti još Belgija, Francuska, Brazil, Argentina i Španija.

Ako se plasira na završni turnir među osam nositelja će biti i Italija, ako se to ne desi onda će to mjesto preuzeti Portugal, a ukoliko i Portugal ne završi na Mundijalu, onda u prvi šešir seli Danska.

Italija i Portugal se nalaze u istom kosturu baraža iz eurozone te je jasno da jedna od ove dvije reprezentacije neće na Svjetsko prvenstvo.

Zbog rata u Ukrajini neće biti poznati svi evropski predstavnici jer će posljednji učesnik biti poznat u junu pošto je meč Ukrajine i Škotske odgođen.

Oglasi

FIFA je odlučila da se tri posljednja učesnika nađu u četvrtom šeširu što će utjecati na neke od reprezentacija.

Tako bi se Vels ili Ukrajina koji se nalaze u istom kostur baraža u normalnim okolnostima našli u trećem, a ovako će završiti u četvrtom šeširu što znači i teža grupa.

Što se tiče Srbije i Hrvatske kod ove dvije reprezentacije neće biti promjena. Hrvati imaju zagarantovano mjestu u drugom, a Srbi u trećem šeširu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Posljednja tri učesnika će biti poznata u junu kada će se osim završnice evropskog baraža sastati još azijski predstavnik protiv južnoameričkog, te predstavnik Okeanije protiv predstavnika iz regije Sjeverne i Srednje Amerike.

Podsjećanja radi, Svjetsko prvenstvo se igra od 21. novembra do 18. decembra na osam stadiona smještenih oko katarske prijestolnice Dohe.

Top Komentari

Goran86
Sumnjam nesto da ce se SP odrzati
2 0
Utjug
U kom sesiru je BiH?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi