Džeko: "Bilo je bitno da ga neko 'ugura', na kraju sam ga ja 'ugurao'"

Kapiten bh. reprezentacije kritikovao novinare

Džeko: "Bilo je bitno da ga neko 'ugura', na kraju sam ga ja 'ugurao'"

Admin Čaušević

Edin Džeko je spasio Bosnu i Hercegovinu od nove blamaže.

Džeko je ušao u igru 25 minuta prije kraja, a gol vrijedan pobjede u prijateljskom duelu nad Luksemburgom postigao je u 86. minuti.

"Bilo je bitno da ga neko 'ugura, na kraju sam ga ja ugurao'. U prvom poluvremenu smo imali četiri mrtve šasne i trebali smo ranije zabiti. Dosta je tu mlađih igrača koji izgube samopouzdanje u tim godinama", rekao je popularni Dijamant za Novu BH.

Zatim je poručio da Luksemburg nije lagan zalogaj kao što je to bio u nekim ranijim periodima.

"Svako ko zna imalo o fudbalu zna da Luksemburg više nije ista reprezentacija kao prije sedam, osam ili deset godina. Hoće da igraju, nkead pobijede nekad izgube, sigurno da utakmica nije bila lagana s psihičke strane pogotovo nakon Gruzije."

Džeko je i kritikovao novinare zašto u svojim izvještajima nisu pridodali previše pažnje poništenom golu bh. reprezentaciji protiv Gruzije.

"Nisam vidio nikog da je napisao da su nam poništili gol, gubiš 1:0 publika ti zviždi, sigurno nije lagano igrati. Kakve god da su bile ove utakmice, sigurno je da se treba napraviti jedna jako dobra analiza."

"Dosta je djece, hvala im... Navikao sam na kritike i na aplauze, to više utiče na mlade koji trebaju da napravi karijeru i sigurno da bi njima značio jedan aplauz."

Džeku sada očekuju obaveze u Interu, dok reprezentacija BiH naredne takmičarske mečeve igra u junu u Ligi nacija.

Top Komentari

Belmin075
I ja bi ugurao da imam Amru
1 7
user1640613707
Samo nam ne reče Jel spriida il sa zaada ko u mostarskoj bolnici
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi