Bivši igrač PSG-a o Halilhodžiću: Ostao je u devedesetim godinama, to danas više ne prolazi

Rothen protiv Vahinih metoda rada

Bivši igrač PSG-a o Halilhodžiću: Ostao je u devedesetim godinama, to danas više ne prolazi

Edmir Škorić

Vaha je ušao u nogometnu povijest, ali nisu baš svi oduševljeni njime. Nekadašnja zvijezda Monaca i PSG-a Jerome Rothen smatra da su njegove metode rada iscrpljujuće.

Vahid Halilhodžić je odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo u Katar i postao je prvi trener koji je uspio odvesti četiri različite reprezentacije na Mundijal.

"Simpatičan je. Pravi je nogometni fanatik. Ali na poslu, na dnevnoj bazi, na utakmicama i na treninzima, to je više nego iscrpljujuće. Želi se pobrinuti za sve", rekao je Rothen, dodavši:

"On ne vjeruje svojim pomoćnicima. Uz sve tehnologiju koju danas imamo, ne možete ne vjerovati ljudima u svom stručnom štabu. Ne možete upravljati svime. Treba biti i dobar psiholog s igračima. To je sve što Vahid nije. Ostao je zarobljen u devedesetim godinama, a danas to više ne prolazi. Usudio se prekrižiti jednog od svojih najboljih igrača Ziyecha zbog nespojivosti temperamenta. I onda ne uvažava ni svoje pomoćnike. To je realnost. Njegovi pomoćnici su tu da postavljaju čunjeve... Kad te zadesi ovakav karakter, postaneš umoran".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Halilhodžić je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio i PSG za koji je svojevremeno igrao Rothen.

U Francuskoj je još vodio Nantes i Lille, a bio je i trener Veleža, Raja Casablance, Trabzonspora, Ittihada, dok je uz Maroko vodio i reprezentacije Alžira, Japana i Obale Slonovače.

Top Komentari

ragge
Vaha je na mundijalu ponovo, to dovoljno govori o tome kakav je trener, majstor svog zanata
17 1
emanuelmacron
tacno dosta toga se promjenilo iz devedesetih,lopta je sad kockasta,ai vise se netrci za njom,a nesuta se nogom ,nego navodi ,se dronovima,teren je kraci ,i neigraju igraci nego roboti, i da bi vodio tim ,moras znati upravljati sa spey shatlom.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi