Ažurirana lista favorita za Zlatnu loptu: Messija i Ronalda nema ni na vidiku

Promjena na vrhu

Ažurirana lista favorita za Zlatnu loptu: Messija i Ronalda nema ni na vidiku

Eldar Ganibegović

Zlatna lopta za 2022. godinu dodijelit će se u septembru ili oktobru ove godine. 

Ova reforma dolazi u uslovima u kojima će se kalendar iduće sezone okrenuti naglavačke, organizacijom Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru u novembru i decembru, a ne tijekom ljeta. Nastupi na Svjetskom prvenstvu vrijednovat će se za Zlatnu loptu koja će se dodijeliti 2023. godine.

Novinari Goala objavili su ažuriranu tabelu za prestižni trofej koji dodjeljuje France Football i imamo važnu promjenu na vrhu.

Karim Benzema prestigao je Roberta Lewandowskog, nakon zapaženog nastupa u četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka, okrunjenog hat-trickom u trijumfu protiv Chelsea ja rezultatom 1:3. Poljski napadač je imao vodstvo u prvim mjesecima ove godine, ali sada je Francuz izbio na čelo liste.

Liverpool i Real Madrid imaju po tri igrača u TOP 10, dok na listi nema dvojca koji je uz izuzetak Luke Modrića 2018. godine dominirao kada je ova nagrada u pitanju - Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Ovo je trenutni poredak:

# Igrač Klub
1. Karim Benzema Real Madrid
2. Robert Lewandowski Bayern
3. Mohamed Salah Liverpool
4. Kylian Mbappe PSG
5.  Luka Modrić Real Madrid
6. Sadio Mane Liverpool
7. Kevin de Bruyne Manchester City
8. Vinicius Junior Real Madrid
9. Phil Foden Manchester City
10. Trent Alexander-Arnold Liverpool

Zanimljivo, Erling Haaland se nalazi tek na 20. mjestu, a Lionel Messi kao branioc ovog naslova uopšte nije na listi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Karim Benzema najbolji je trenutno strijelac La Lige s 24 gola i Lige prvaka s 11 golova.

"Za mene je Karim Benzema najbolji napadač na svijetu, najbolja devetka. U samo nekoliko mjeseci dosegao je razinu koju nikada u karijeri nije dostigao. Naučio je mnoge stvari, od fizičkog treninga do igranja", rekao je Jean-Pierre Papin, koji je Zlatnu loptu osvojio 1991. godine, za Europu 1.

Top Komentari

denimen9
Solidna lista igrača.
0 1
Erikdier21
Baš me čudi da nema Messija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi