Vahu tjeraju s klupe, a on im pojačava reprezentaciju sjajnim fudbalerima
Foto - EPA

Razgovarao s igračima

Vahu tjeraju s klupe, a on im pojačava reprezentaciju sjajnim fudbalerima

Midhat Šljivak

Sudbina Vahida Halilhodžića na klupi reprezentacije Maroka još uvijek je neizvjesna, a marokanski mediji tvrde da će bh. stručnjak dobiti otkaz.

Međutim, usprkos činjenici da bi mogao otići klupe ove selekcije. Halilhodžić pokušava pojačati nacionalni tim pred Svjetsko prvenstvo i razgovarao je s nekoliko fudbalera o promjeni fudbalskog državljanstva.

Nažalost, Halilhodžića i predsjednika Fudbalskog saveza Maroka Fouzi Lekju odbili su napadač Club Bruggea Lois Openda, defanzivac West Hama Issa Diop i krilni fudbaler Bayera Amine Adli.

Ipak, nekoliko fudbalera je spremno da promijeni državljanstvo i da zaigra za državu iz koje vodi porijeklo.

Prije svega tu je sjajni veznjak Monaca Sofian Diop. Oko na njega bacio je i Senegal za kojeg također može igrati i vidjet ćemo za koga će se odlučiti ovaj 21-godišnjak.

Oglasi

Tu je još jedno zanimljivo ime. Mladi 18-godišnji Mohamed-Ali Cho iz Angersa spreman je da zaigra za Maroko iako je ranije nastupao za Englesku i Francusku.

Interesantno je da on može igrati i za Obalu Slonovače, ali trenutno je najbliži dresu Maroka nakon poprilčno ugodnih razgovora s Halilhodžićem.

Podsjetimo, Maroko je na Svjetskom prvenstvu u grupi s Belgijom, Hrvatskom i Kanadom.

Velika radost u Maroku: "Bliži se trenutak"

Marokanski mediji tvrde su otpisane zvijezde Hakim Ziyech i Noussair Mazraoui nakon razgovora s predsjednikom Saveza Fouzijem Lekjaaom odlučili da se vrate u nacionalni tim, ali to vjerovatno znači otkaz Halilhodžiću.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iskusni bh. stručnjak jasno je poručio da su oni za njega završena priča, no Marokanci su po svemu sudeći odabrali povratak zvijezda u tim i otkaz 69-godišnjem treneru.

Navijači reprezentacije Maroka uveliko slave. Mnogi su postavili fotografije s likom Hakima Ziyecha i napisali su: "Bliži se trenutak"...

Top Komentari

Labile
Pa sa kojim je pojačao reprezentaciju? Osim priče ništa konkretno, a naslov totalno drugaciji
7 0
Goran86
Vaha uzmi im kes... Hebes sp kad nemaju postovanje
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi