Mladost nakon poraza od Travnika ostala bez šefa stručnog štaba
Mladi i perspektivni trener odlučio je dići sidro nakon osam utakmica na klupi seniorske ekipe Mladosti

Čengić podnio neopozivu ostavku

Mladost nakon poraza od Travnika ostala bez šefa stručnog štaba · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Danas su odigrane utakmice 23. kola 1.lige FBiH, a ekipe GOŠK-a i Igmana ubilježile su sigurne pobjede, te su ostali i borbi za prvo mjesto. Zanimljiva je borba i za opstanak u ligi, gdje se pet klubova bori za ostanak u ligi.

Mladost iz Doboja kod Kaknja danas je dočekala tim Travnika, te su svi očekivali da će domaća ekipa ubilježiti pobjedu s kojom bi uplovili u sigurnu luku. Odlično je krenulo za domaće, Mahir Karić je postizao gol za vodstvo, Mladost je igrala lijepo i stvarala je šanse, ali gostujući golman Luka Kačavenda je bio sjajan. U drugom poluvremenu, Travnik je zahvaljujući sjajnim Sijamiji i Ćatiću došao do preokreta i velike pobjede 1:2.

Nakon trećeg uzastopnog poraza, kako saznajemo šef stručnog štaba Eldin Čengić dao je neopozivu ostavku na mjesto glavnog trenera Mladosti, iako su igrači bili protiv te odluke mladog stručnjaka. Ipak, 26-godišnjak se vjerovatno neće vraćati u Kakanj, te će ovaj klub morati u potragu za novim trenerom.

Eldin Čengić, mladi stručnjak, koji je sa juniorskom ekipom Mladosti postizao sjajne rezultate, dobio je šansu da vodi seniorski tim u drugom dijelu sezone. U osam mečeva koliko je s klupe vodio tim iz Kaknja, ostvario je učinak od tri pobjede, jednim remijom i četiri poraza. Mladost je trenutno na 14 mjestu sa 20 bodova na svome kontu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ipak, problemi u Mladosti su prisutni već duže vrijeme, a finansijska situacija nije ni malo bajna. Osim glavnog trenera Eldina Čengića, klub je napustila i tajnica, te prvi operativac kluba Emina Čizmić, koja će svoj angažman nastaviti u sarajevskom Željezničaru.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Momak je obični babin glumac koji misli da se parama može sve. Smiješni su mu treninzi. Igraci ga ismijavaju stariji a on se onda dokazuje na mladjima. Nece ionako više nikoga voditi pa ni ako mu babo sredi ko i sve u zivotu
3 2
Nema pojma momak. Niti mu je otac menadžer kako se predstavlja a pogotovo on nije ni t od trenera. Pioniri Olimpika su mu mjera.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi