To je to: Vahid Halilhodžić neće ostati selektor Maroka!
Foto - EPA

Pišu marokanski mediji

To je to: Vahid Halilhodžić neće ostati selektor Maroka!

Midhat Šljivak

Vahid Halilhodžić neće voditi selekciju Maroka na Svjetskom prvenstvu.

Bh. stručnjak jasno je poručio kako izbačene zvijezde neće vratiti u nacionalni tim, a marokanski mediji danas donose informaciju kako će Halilhodžić zbog toga dobiti otkaz.

Prema informacijama koje stižu, sastanak predsjednika Fudbalskog saveza Maroka Fouzija Lekjae i Vahida Halilhodžića zakazan je za početak maja. Tu će biti zvanično okončana saradnja i 69-godišnji trener ponovo neće na Svjetsko prvenstvo.

[twitter]https://twitter.com/M_Hamza_Hachlaf/status/1518214984144236552[/twitter]

Prethodno je Vaha otkaze pred Mundijal dobijao u selekcijama Japana i Obale Slonovače i zaista je ratitet da neko dobije tri puta otkaz pred sam početak najvećeg svjetskog takmičenja.

Vahid Halilhodžić je vodio Maroko u 27 utakmica i ima učinak od 18 pobjeda, sedam neriješenih utakmica i dva poraza.

Oglasi

Velika radost u Maroku: "Bliži se trenutak"

Fudbalska reprezentacija Maroka predvođena bh. trenerom Vahidom Halilhodžićem ostvarila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Međutim, Halilhodžić po svemu sudeći neće ovu selekciju voditi u Kataru. Marokanski mediji tvrde su otpisane zvijezde Hakim Ziyech i Noussair Mazraoui nakon razgovora s predsjednikom Saveza Fouzijem Lekjaaom odlučili da se vrate u nacionalni tim, ali to vjerovatno znači otkaz Halilhodžiću.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iskusni bh. stručnjak jasno je poručio da su oni za njega završena priča, no Marokanci su po svemu sudeći odabrali povratak zvijezda u tim i otkaz 69-godišnjem treneru.

Navijači reprezentacije Maroka uveliko slave. Mnogi su postavili fotografije s likom Hakima Ziyecha i napisali su: "Bliži se trenutak"...

Top Komentari

nemozetako
Da Bog da ispali u grupnoj fazi sa 20 prinljenih i 0 datih golova
26 3
King_Kenny
...2 poraza u 27 utakmica i covjek dobije otkaz...to samo kod ovih blesavih Arapa moze...kao da su Brazil jbt...i onaj Tite sa Brazilom ima vise poraza pa ni ne pomisljaju da ga otpuste.
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi