Ustati, pa aplaudirati ovom klubu: Od transfera petorice igrača imali 321 milion eura čistog profita

Dortmund pokazao kako se to radi

Ustati, pa aplaudirati ovom klubu: Od transfera petorice igrača imali 321 milion eura čistog profita

Endin Čaušević

Borussia Dortmund je potvrdila prije nekoliko dana da će Erling Haaland napustiti klub na kraju sezone i karijeru će nastaviti u Manchester Cityju.

Haaland je od dolaska u Dortmund zaista u nevjerovatnoj formi i izrastao je u jednog od najboljih napadača u Evropi.

Bilo je jasno da će ga njemački klub zadržati ovog ljeta jer Haaland u ugovori ima klauzulu od 60 miliona eura i bilo je samo pitanje koji klub će izabrati. Na kraju je to bio Manchester City što su oba kluba potvrdila u utorak.

No, u Dortmundu sigurno neće biti razočarani jer su napravili još jedan spektakularan posao i zaradili su skoro 40 miliona eura. Haalanda su kupili za 20 miliona eura od Salzburga, a njegovom prodajom inkasirali su čistih 40 miliona eura.

Međutim, to nije prvi put da Dortmund pravi takav sjajan posao. Prethodnih godina su imali nekoliko fantastičnih transfera što potvrđuje da su doktorirali kupovinu i prodaju igrača.

Najviše novca inkasirali su od Ousmanea Dembelea kojeg su doveli za 15 miliona eura iz Rennesa, a kasnije su ga prodali za 140 miliona eura Barceloni i zaradili su čistog profita 105 miliona eura.

Oglasi

Ista stvar bila je i s Christianom Pulišićem. Amerikanac je za 250.000 eura došao u njemački klub, a nekoliko godina kasnije prodali su ga u Chelsea za 65 miliona eura.

Dortmund je i Pierre-Emericka Aubameyanga doveo za samo 13 miliona eura, a Gabonac je kasnije otišao u Arsenal za također 65 miliona eura. Njemački klub je i prošlog ljeta napravio odličan posao, a u centru pažnje bio je Jadon Sancho.

Sancho je u Dortmund stigao za osam miliona eura, a prošle godine klub ga je prodao Mancester Unitedu za čak 85 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmund je ovu petoricu igrača doveo za ukupno 56 miliona eura. Prodali su ih za 377 miliona eura, a od toga čisti profit je bio čak 321 milion eura što je zaista nevjerovatan povig ovog kluba.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nemozetako
Najviše novca inkasirali su od Ousmanea Dembelea kojeg su doveli za 15 miliona eura iz Rennesa, a kasnije su ga prodali za 140 miliona eura Barceloni i zaradili su čistog profita 105 miliona eura.???? Kako matere vam vase mile 105, gdje ste vi matematiku ucili. Nemoguci ste, svaki dan po 56 gafova napravite u 50 clanaka
8 0
struja
Stalno u vrhu i pored ceste promjene trenera a istovremeno prodaju najbolje.Respekt!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi