Benzema šokirao izborom najboljeg na svijetu: "Pričaju o svima, a njega ne spominju..."

Sjajni Francuz

Benzema šokirao izborom najboljeg na svijetu: "Pričaju o svima, a njega ne spominju..."

Admin Čaušević

Karim Benzema je prvi kandidat da osvoji Zlatnu loptu nakon fenomenalne sezone u dresu Reala. 

Kada se najbolji igrači današnjice pitaju ko je najbolji rijetko koji sam sebe stavi na prvo mjesto. Jedini izuzetak je možda Cristiano Ronaldo.

Nekoliko dana pred finale Lige prvaka Benzema je govorio o stanju u ekipi Reala, a u jednom dijelu je spomenuo i Viniciusa Juniorsa.

Fenomenalni Francuz je deset i kusur godina mlađeg Brazilca doveo u kontekst najboljih na svijetu što nije daleko od istine obzirom na njegove partije ove sezone.

"Vinicius me ne pita za savjete, samo ga zamolim da bude skoncentrisan. Mlad je, ali na terenu je iskusan, ima preko 100 odigranih utakmica u dresu Reala", rekao je Benzema.

Oglasi

"Pričaju o najboljim na svijetu, a ne spominju Viniciusa koji zabija golove, asistira. Puno pričam s njim jer mislim da može biti još veći igrač odluke nego što je sada", dodao je iskusni Francuz.

Ovaj 21-godišnjak je eksplodirao ove sezone, igra u zaista briljantnoj formi i prosto je nezadržljiv na svom dijelu terena što su osjetili PSG, Chelsea i Manchester City u Ligi prvaka.

Benzema i Vinicius su ove sezone kombinovano bili uključeni u 100 golova Reala. Francuz ima 44 gola i 15 asistencija, a Brazilac 21 gol i 20 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu Los Blancosa su bez većih problema osvojili La Ligu, ali osvajanje Lige prvaka i finale protiv Liverpoola je najveći izazov do sada.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Twista
Sve ok, ali si malo pretjerao, decku lopta pred golom strano tijelo! Da nije Benzeme, ne bi on ni iz grupne faze lp izasao…
4 18
Mepa
Realno ovaj Vinicius ima potencijala da bude najbolji igrac na svijetu ima dribling, pregled igre samo mu zavrsnica nije jaca ali i to kad dodje top igrac meni vec bolji od Neymara koji samo pada i igra svaku 10-etu utakmicu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi