Još trojica napuštaju Tuzlu ovog ljeta?

Bit će promjena u igračkom kadru

Još trojica napuštaju Tuzlu ovog ljeta?

Edmir Škorić

Već sada je jasno da će doći do velikih promjena u igračkom kadru Fudbalskog kluba Tuzla City.

Tuzlaci su imali sezonu za pamćenje, izborili su debitanski nastup u Evropi, ali svejedno će biti promjena. Poznato je da je ranije novim trenerom imenovan Dragan Jović, a sada slijede i razne promjene u igračkom kadru.

Augustin Doffo je kao slobodan igrač već potpisao ugovor sa ljubljanskom Olimpijom, a saznajemo da se s Tuzla Cityjem rastaju još tri važna igrača.

Ante Vukušić je kao veliko pojačanje došao zimus, ali on je već na izlaznim vratima. Poznati hrvatski napadač nije se pretjerano dokazao od dolaska u Tuzlu, s obzirom na sva očekivanja i sam renome ovog napadača.

Iako je bio jedan od ključnih igrača u ekipi Tuzle, navodno će i Adnan Džafić promijeniti sredinu. Napadač je odigrao 27 mečeva u Premijer ligi i dao je 11 golova uz osam asistencija, a i njemu sada ističe ugovor i očito ima želju da nastavi karijeru negdje drugo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treći na listi onih koji će otići je Kobie Morris, koji je u klub došao prije tri godine iz Slovenije. I on ostaje bez ugovora i postoji mogućnost da se vrati u Sloveniju, ali još je sve to "u zraku" i naravno nije isključeno da neko od navedenih igrača na kraju ipak promijeni odluku.

Ambiciozno rukovodstvo tuzlanskog premijerligaša će raditi i na kvalitetnim pojačanjima, ali za sada se radi u tajnosti, iako tek danas završava aktuelna sezona u Premijer ligi, nakon čega će uslijediti malo odmora, a onda pripreme za evropske izazove.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deepy
Raspad sistema
2 11
Hasni
Cuj @Deepy kaze raspad sistema!?!? Pa i iz Bayern na kraju sezone odu min.3 igraca i znaci raspad sistema
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi