Eto'o ne zna koliko ima djece zbog čega je napravio skandal: "Za mene su mrtvi!"

Legendarni fudbaler

Eto'o ne zna koliko ima djece zbog čega je napravio skandal: "Za mene su mrtvi!"

Admin Čaušević

Svojevremeno jedan od najboljih igrača svijeta, Samuel Eto'o, se našao u novoj kontroverzi.

Naime, svjetlo dana ugledala je informacija Eto'o uopšte ne plaća planiranu podršku za djecu uz poruku da su za njega mrtvi.

Marca je objavila vijest kako postoji snimak na kojem Eto'o jednom prijatelju govori da ga ne gnjavi s temom plaćanja alimentacije jer za njega kćerka i žena ne postoje, tj. kao da su mrtvi.

Iako je Erika Eto'o do Rosario priznato dijete bivšeg kamerunskog fudbalera on uopšte ne ispunjava svoje obaveze kao otac.

Četiri godine nakon što je ustanovljeno Erika i njena majka su započeli legalnu borbu prema kojoj traže da im se isplati po 1.400 eura za svaki mjesec. Ukupna suma koja nikad nije isplaćena iznosi oko 40.000 eura.

"Nikad joj nije dao ništa. Ni lizalo joj nije kupio. Odrasla je bez očeve podrške i jako joj je žao što nije imala priliku ni da ga upozna", kazala oje Adileusa do Rosario.

Oglasi

SAMUEL ETO'O AND FAMILY | World football, Samuel eto'o, Teams

Eto'o se i ranije nalazio na sudu zbog problema sa očinstvom. Tako su ga ga Anna Barranca i njena kćerka također odvele na sud uz nadu da će im se isplatiti 10.000 eura.

Majka još jednog Eto'ovog djeteta, Maria Angelsea Pineada je 2018. godine tražila 16.400 eura alimentacije i da joj plaća 3.000 mjesečno.

Bivši fudbaler je taj iznos uspio smanjiti na 900 eura, odnosno plaćao bi samo troškove školovanja, ali na kraju nije platio ni taj iznos.

Prema zvaničnim podacima Eto'o ima četvero djece i to sa dugogodišnjom suprugom Georgette. Djeca se zovu Maelle, Etienne, Siena i Lynn.

Oglasi

Kamerunac je tokom igračkih dana očigledno imao buran život što njegove bivše pokušavaju iskoristiti, međutim ukoliko je zaista dokazano da ne priznaje vlastitu djecu onda nekada legendarnom napadaču nedostaje ljudskosti.

Eto'o je jedan od rijetkih fudbalera koji se može pohvaliti s činjenicom da je osvojio čak četiri Lige prvaka. Uradio je to dva puta s Barcelonom te po jednom s Interom i Real Madridom.

U karijeri je između ostalih još igrao za Mallorcu, Chelsea i Sampdoriju te nekoliko turskih klubova. Pamti se i njegov angažman u ruski Anzhi gdje je otišao možda i u najboljim fudbalskim godinama.

Svojevremeno sjajni golgeter je tada iz Intera prešao u Anhzi uz godišnju platu od čak 20 miliona eura. Tada je bio i najplaćeniji fudbaler na svijetu. 

Bogatstvo ovog 41-godišnjaka koji danas obnaša funkciju predsjednika FS Kameruna se procjenuje na 100 miliona eura. 

Top Komentari

user1601076490
Kita od čovjeka.
3 0
Goran86
Gowno pravo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti