Amar Osim novi trener FK Velež!
Foto: T. Hebib

Naslijedit će Feđu Dudića

Amar Osim novi trener FK Velež! · Zvanično

E. Ganibegović

Sada je i zvanično - Amar Osim je novi trener FK Velež! 

Ovaj stručnjak će tako na klupi Rođenih naslijediti Feđu Dudića koji je nakon osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine napustio klub i preuzeo užarenu klupu FK Sarajevo.

Pored Veleža, Amar Osim je također bio kandidat i za klupu FK Sloboda, no na kraju je izbor pao na mostarski tim koji će drugu godinu u nizu igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Ne treba ni napominjati da je ovo tek drugi klub u Bosni i Hercegovini koji će voditi Amar Osim, a nakon što je u tri navrata vodio FK Željezničar.

"Obavještavamo sportsku javnost te članove, navijače i simpatizere našeg kluba da će dužnost šefa stručnog štaba FK Velež, na period od jedne godine, uz mogućnost produženja saradnje za još jednu godinu, obavljati Amar Osim.

Danas je gospodin Osim potpisao predugovor s FK Velež Mostar, a potpisivanje zvaničnog ugovora predviđeno je za 11. 06. tekuće godine.

Amaru Osimu želimo mnogo zdravlja, sreće i uspjeha na klupi Rođenih. Dobro nam došao", poručeno je iz Veleža.

Osim je ranije u Premijer ligi vodio Željezničar od marta 2001. pa do oktobra 2003., nakon toga od juna 2009. do septembra 2013. godine, te u posljednjem mandatu, od decembra 2018. do aprila 2021. godine otkada je bez posla.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničaru je donio pet titula prvaka Bosne i Hercegovine, te četiri titule u Kupu naše države, a vidjet ćemo može li svoj bilans trofeja popraviti i s osvajanjem nekog naslova s Veležom.

Radio je još u Japanu gdje je vodio JEF United s kojim je 2006. godine osvojio tamošnji Liga kup, te u Kataru gdje je bio šef stručnog štaba Al-Kharaitiyata.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Dobrodošao Amare
32 3
King_Kenny
...??? ovaj ce ih u kantonalnu poslati.
7 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti