Poznata sportistkinja saopštila da je transrodna osoba: "Ovo je pravi trenutak da to otkrijem"
Foto - Screenshot

Izabrala je 'poseban dan'

Poznata sportistkinja saopštila da je transrodna osoba: "Ovo je pravi trenutak da to otkrijem"

Midhat Šljivak

Poznata sportistkinja, 33-godišnja profesionalna hrvačica Gisele Shaw, saopštila je kako je transrodna osoba.

Filipinka koja je velika hrvačka zvijezda u Sjedinjenim Američkim Državama odlučila je pred povorku ponosa saopštiti da je prije 12 godina promijenila spol.

"Ne postoji pravi trenutak da priznaš,  ali nakon dugog putovanja smatram da je ovo pravo vrijeme da otkrijem da sam transrodna osoba", rekla je Gisele Shaw.

Saopštila je kako je odlučila da sve otkrije zbog stalne diskriminacije prema ljudima kao što je ona.

"Transrodne osobe su diskriminisane, žrtve su nasilja i zbog toga sam odlučila izaći u javnost kako bi ljudi čuli za ovakve stvari. Želim pomoći ljudima jer postoji mnogo stvari koje su bitnije od spora", istakla je ona.

Shaw, čije je pravo ime Gisele Mayordo, hrvanjem se bavi od 2015. godine. Velika je zvijezda i ovim priznanjem je mnoge šokirala.

Top Komentari

koraj
U redakciji se bas potrude da izbrisu komentare koji im ne pasu. *****ski lobi radi igleda dobar posao
3 0
Arnel925
Dobra mala
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi