City je pokazao kako je opasan, ali Mulalić vjeruje svojima: "Mi kad smo pravi, ja se ne sekiram"

Trener Željezničara

City je pokazao kako je opasan, ali Mulalić vjeruje svojima: "Mi kad smo pravi, ja se ne sekiram"

Eldar Ganibegović

Peto kolo Premijer lige sutra nam donosi duel Željezničara i Tuzla Cityja.

Pred ovaj meč medijima se na press konferenciji obratio trener Plavih Edis Mulalić.

"Čeka nas teška utakmica protiv protivnika koji je igrao u Evropi. Prošao je jedno kolo i svi znamo da se namjerio na jačeg protiv ovih Holanđana. Pratili smo njihova oba kola u Gradačcu i sami ste vidjeli šta se dešavalo protiv Sarajeva u Zenici tako da sve poziva na oprez. Ekipa ima dosta znanja, brzine, onako sa iskusnim trenerom", rekao je Mulalić na početku pa nastavio:

"Samim tim nam se nameće da nas očekuje težak zadatak u jednoj sedmici koju smo mi zadnju predstavu kad ne pokažemo sve ono što znamo desi se ono što se desi, gdje smo pokušali cijelu sedmicu da radimo da se dignemo i da se vratimo na kolosijek. Ja znam kada smo mi pravi, a to znaju i igrači, možemo svakoj ekipi problem napraviti."

"Što se tiče igračkog kadra svi su nam na broju, što je pozitivno. Već duži period nemamo povrijeđenih igrača. Hvala Bogu, tako da možemo na sve računati. Ko će istrčati, ko će igrati sutra, vidjet ćemo", istakao je Edis.

"Utakmica sa Sarajevom je pokazala kvalitet Tuzle. Ofanzivni red im je dosta dobar. Mi kad smo pravi, ja se tu ne sikiram. Moramo pokušati, da znamo za koga igramo, za koga se borimo, da svaki put budemo pravi. Igrači to polako shvataju, ali moraju znati za koga igraju", istakao je trener Željezničara i vratio se na poraz od Veleža 3:1 u prošlom kolu:

"Kad su dvije ekipe negdje podjednake, detalji odlučuju.  Vruća je glava bila poslije Gabele. Golovi koje smo primali, svi su se mogli spriječiti. A jesma nešto pametno rek'o... Naivno smo ispadali, dosta smo u ovoj sedmici posvetili tomu pažnju. Svake sedmice posvećujemo pažnju oko narednog protivnika. Uvijek isto ne treniramo, zavisno protiv koga igramo, a taj dan moraš biti na tom mjestu. Nekad ne budeš. Prvi gol teško da nam se može ponoviti, tako jeftino. Kako smo krenuli, prve golove smo svojom krivicom primili, sva ova četiri kola. To me boli. Hajde sad ekipa da te tako razbije, nadigra, sakrije loptu, nije. Sve nekako iz naših grešaka, smušeno, ali valjda i to je neka stvar gdje moramo još više na tome raditi i još jači i bolji biti."

Kratak komentar dao je i defanzivac Edin Cocalić:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Malo nas je poljuljao poraz protiv Veleža, ali nema vremena ni prostora za tugovanje. Spremali smo se čitave sedmice, nadamo se da ćemo sutra biti pravi. Ovaj rezultat koji su napravili protiv Sarajeva nije slučajan. Zabiti nekom pet golova nije mala stvar, pogotovo Sarajevu. Taj rezultat može i nama poslužiti kao motiv da budemo oprezniji i da nakon poraza od Veleža razmišljamo o tome da imamo dovoljno kvaliteta da se borimo za vrh."

Utakmica Željezničar - Tuzla City na rasporedu je sutra od 21 sat. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Za koga to igraju Mulalicu, reci im da znaju ZA JEDAN MALI PRIGRADSKI KLUB...!!
3 12
mitoza
Samo hrabro i pozrtvovano i rezultat će doći.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi