Gdje će Zrinjski igrati utakmice ako prođe u grupnu fazu?

U opticaju dva stadiona

Gdje će Zrinjski igrati utakmice ako prođe u grupnu fazu?

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski sinoć je u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige pobijedio Slovan iz Bratislave s 1:0 , pa je jednom nogom zakoračio u grupnu fazu ovog takmičenja.

Samim izbacivanjem Tobola i plasmanom u play-off Zrinjski je napravio historijski rezultat, ali aktuelni prvak BiH se ne zadovoljava time i želi da postane prvi naš tim koji će zaigrati u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja.

Cijela država bodri Plemiće u nadi da će zaista uspjeti u tome, a niko nikad nije bio tako blizu. Imaju 1:0, dijeli ih 90 minuta od nečeg što je ne tako davno izgledalo prosto nezamislivo i nemoguće.

Gol Nemanje Bilbije u samoj završnici odškrinuo je vrata raja, ali daleko od toga da je gotovo. Svjesni su toga i Sergej Jakirović i svi u Mostaru. No, optimistično gledamo prema naprijed i već ih zamišljamo u grupnoj fazi, a kada i ako tamo dođu, pitanje je gdje će igrati svoje utakmice?

Stadion Pod Bijelim Brijegom u Mostaru ne ispunajva uslove za odigravanje utakmica u grupnoj fazi. Nalazi se u kategoriji 3, dok za utakmice grupne faze UEFA-ini kriteriji nalažu da se igra na stadionima kategorije 4.

Oglasi

Iako ni sami ne pripadaju toj kategoriji, ipak su izglednije opcije Grbavica i Bilino polje. Radi se o stadionima sa boljom infrastrukturom koji mogu da ispune mnoge zahtjeve za organizaciju utakmica na tako visokom nivou.

Mada, nije čak ni isključeno da stadion u Mostaru bude prijavljen za utakmice grupne faze. Početkom naredne sedmice će mostarski stadion posjetiti predstavnici UEFA-e i ponovo pogledati stanje na stadionu, a nakon toga donijeti odluku.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Šanse da Zrinjski igra utakmice na svom stadionu su jako male i ako se potvrdi da mora da mijenja stadion, prve opcije bit će Željina Grbavica i zenički hram nogometa.

Sigurni smo da će navijači Zrinjskog uživati bez obzira gdje se te utakmice budu odigravale. Bit će to istinski spektakli, no hajde da se prvo odradi Bratislava, jer Slovan je sve samo ne ekipa koju treba sada otpisati. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
Hajde ponovo; ovo je odličan rezultat, ali nije historijski, kako se potencira. Sarajevo i Željezničar su u par navrata dolazili do play offa u mnogo jačoj konkurenciji i u višim rangovima UEFA takmičenja (Liga prvaka, i UEFA liga). Za Zrinjski jeste najveći rezultat u historiji i treba im čestitati. Iskreno želim da uđu u grupu
21 6
user1627322078
Ne navijamo, mrzimo ih iz dna duse.
17 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti