Jakirović o izjavi Weissa nakon utakmice: Moj kolega ima dosta samopouzdanja

Press konferencija

Jakirović o izjavi Weissa nakon utakmice: Moj kolega ima dosta samopouzdanja

E. Ganibegović

Zrinjski je otvorio vrata grupne faze Konferencijske lige.

U vrućem Mostaru igrom je večeras "istopljen" Slovan iz Bratislave u prvoj utakmici play-offa, a rezultat je na kraju bio samo 1:0, iako je mogao biti mnogo ubjedljiviji.

Poslije utakmice na press konferenciji medijima se obratio trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

"Čestitao bih svim igračima koji su večeras svim igračima koji su igrali, koji su odigrali odličnu utakmicu. Od prve minute smo pokazali namjeru kako želimo igrati. Da želimo što prije postići pogodak. Mislim da smo dosta limitirali Slovan u svim segmentima igre, što su onu pokazivali u utakmicama protiv Ferencvarosa i Olympiacosa", kazao je na početku pa nastavio:

"U prvom poluvremenu je falio taj jedan gol, jer smo imali dobrih prilika, ali mi je bilo draže što smo mi maksimalno diktirali, nismo im dozvolili maltene nijedan udarac."

"Drugo poluvrijeme dogovor je bio da zadržimo i podignemo nivo. Malo sam se pribojavao, jer smo dosta fulali šansi, da nam ne bi nešto zalutalo, kako to obično biva. Na kraju smo iz najteže situacije zabili gol, ali smo ga igrom i pristupom zaslužili", riječi su Jakirovića.

Oglasi

Da li je ovo najbolja utakmica Zrinjskog otkad je on na klupi, s obzirom na kvalitetu protivnika i sam ulog?

"Dobio sam dosta poruka, da su ljudi oduševljeni. Ne znam, ja ću morati pogledati utakmicu. Uvijek imam neke zamjerke, koliko god to sad glupo zvučalo. Sigurno jedna od najboljih, najdražih, ali ja sam svjestan da ništa nije gotovo. Ja ću biti presretan ako uspijemo se plasirati u Konferencijsku ligu."

Koliko je Zrinjski blizu plasmana u grupnu fazu?

"Bliže smo sigurno nego prije prve utakmice zato što imamo prednost. Vraćaju im se dva dobra igrača, Kucka i Abena. Pitanje je kako ćemo reagovati u toj atmosferi. Mislim da smo skupili dosta iskustva u ovih sedam utakmica i da ćemo se dobro pripremiti i da smo psihološki u prednosti što se tiče njih. Ja se nadam da ćemo uspjeti to iskoristiti i da ćemo se plasirati."

O dominaciji Zrinjskog i individualnom nastupu igrača večeras:

Oglasi

"Što kažu, u fudbalu nikad nije ništa gotovo. Ali primjetna razlika, mislim da smo imali 64% loptu u nogama, do isključenja, još smo više stisnuli i zato je takva statistika. Ja sam rekao da je hendikep neigranje Nike Jankovića. Kamenar je odigrao dobru utakmicu, pucao četiri puta, falilo je preciznosti. Ćuže i Jukić, pogotovo Juka kad ulazi, ima odličan šut. Mislim da su svi igrači odigrali jako dobru utakmicu. Može li bolje? Može."

Atmosfera na stadionu bila je sjajna, a Jakirović o tome kaže:

"Momčad izađe na zagrijavanje, ja čujem huk u svlačionici. Naježiš se. Hvala svima koji su došli i koji su bili podrška ispred malih ekrana. Ne sumnjam da će ih puno doći i u Bratislavu."

"Igraš koliko ti protivnik dozvoli. Mi smo im diktirali, ali sigurno da mogu puno bolje. Ono što su pokazali protiv Ferencvarosa i Olympiacosa je bilo jako dobro. Zato ja pušem na hladno pred drugu utakmicu, sigurno će biti bolji. Kad izgubite utakmicu imate motiv više da u sljedećoj budete još bolji", rekao je o zaista slabom izdanju Slovana.

O riječima trenera Slovana Vladimira Weissa da mu ne predstavlja problem što će u revanš ući sa zaostatkom, Jakirović je istakao:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Moj kolega Weiss ima dosta samopouzdanja. Jako iskusan i dobar trener. Vjeruje da može okrenuti. Mi ćemo se potruditi da ga razuvjerimo. Da li je to podjenjivački ja ne znam. Na razini koja je play-off gdje se boriš i za određene novce i sve što to nosi, mislim da niko nikog neće podcijeniti".

Revanš je na rasporedu za sedam dana u Bratislavi i po ovome što smo vidjeli večeras, imamo pravo da se nadamo da će Plemići postati prva bh. ekipa koja će se plasirati u grupnu fazu jednog UEFA-inog takmičenja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ide deranje u revansu,ovi nikad nisu vidjeli 10 hiljada protivnickih navijaca,odsjeci ce im se noge...
9 14
lalinjo
Profa samo jako i u uzvratu,dobro se pripremiti i odigrati srcem,pa šta dragi Bog nam da,u požrtvovnost uopće ne sumnjam i samo igrajte do kraja.
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi