Velika nesreća na Marakani u 90. minuti: Omiljeni igrač Delija ukrao Zvezdi grupnu fazu Lige prvaka!

Pavkov zabio autogol

Velika nesreća na Marakani u 90. minuti: Omiljeni igrač Delija ukrao Zvezdi grupnu fazu Lige prvaka!

Edmir Škorić

Na stadionu Marakana večeras je odigran revanš play-offa Lige prvaka između Crvene zvezde i Maccabi Haife, a gosti su prošli nakon što je meč završen rezultatom 2:2.

Zvezda je poražena u Izraelu s 3:2, ali je večeras na prepunom beogradskom stadionu imala 2:0, no ostala je bez Lige prvaka. Primila je jedan gol u nadoknadi prvog dijela, pa drugi u zadnjoj minuti.

Kao i u prvom meču, dosta efikasno, dosta prilika, četiri gola, a očekivano se borba za grupnu fazu Lige prvaka vodila do samog kraja.

Domaći nogometaši bolje otvaraju meč, a do gola dolaze u 27. minuti. Katai je oduzeo jednu loptu na lijevoj strani i probio gotovo sve do protivničkog gola. "Zavrnuo" je loptu nazad na sredinu peterca, lopta dolazi do Pešića koji klizećim startom stiže do trećeg gola ove sezone.

Samo tri minute kasnije Ivanić je hvatao volej nakon ubačaja Bukarija, ali nije bio dovoljno precizan. U završnici prvog poluvremena Zvezda je duplirala prednost. Mirko Ivanić je pogodio.

Zvezda je na imala dva gola prednosti i u tim trenucima je bila učesnik grupne faze, ali Maccabi je uspio da zabije u nadoknadi prvog dijela. Prvo su gosti promašili penal, Borjan je odbranio Haziziju, ali u nastavku akcije loša reakcija domaće odbrane, na kraju Sundgren postiže pogodak uz veliku grešku Borjana.

Oglasi

Maccabi je imao dobre prilike u nastavku, tresla se i stativa Zvezdinog gola, da bi u 90. minuti Pavkov nesretno zatresao vlastitu mrežu, čime je Izraelce počastio grupnom fazom Lige prvaka, a brojne navijače Crvene zvezde bacio u očaj.

Benfica je ovjerila plasman u grupnu fazu nakon što je u revanšu razbila Dinamo Kijev s 3:0. U prvom meču Lisabonci su slavili s 2:0. Večeras su u Lisabonu pogađali Otamendi, Rafa Silva i Neres.

Viktoria Plzen je pobijedila Qarabag s 2:1 i tim rezultatom ukupnim izborila učešće u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Žrijeb grupne faze Lige prvaka je u četvrtak nakon što se sutra odigraju i preostali revanši play-offa.

Zvezdi ostaje za utjehu nastup u grupnoj fazi Evropske lige, a u petak će saznati rivale.

Top Komentari

King_Kenny
...cuj nesreca,kako kome...ja sam npr.bio odusevljen...cula se muha na stadionu hahahaha,ali ih utisa Pavke...sladak gol pravo,razveselio me...
31 8
saju701
Maccabi bolja ekipa, pa vidi se iz aviona da znaju igrati,zasluzeno.
25 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti