Grbavicom odjekivalo "Bit će Željo opet šampion": Prvijenac Amoaha, Plavi na diobi prvog mjesta!
Foto: fkzeljeznicar.ba

Željezničar bolji od Igmana

Grbavicom odjekivalo "Bit će Željo opet šampion": Prvijenac Amoaha, Plavi na diobi prvog mjesta!

Edmir Škorić

U posljednjem meču 9. kola Premijer lige BiH Željezničar je na Grbavici slavio protiv Igmana s 1:0.

Posljednjeplasirani tim lige pokazao se kao tvrd orah za favorizovanog domaćina, ali je Željezničar uspio u nastavku da slomi otpor gostiju iz Konjica i da jednim golom ostvari pobjedu s kojom se popeo na drugo mjesto.

Plavi su se bodovno izjednačili s vodćim Širokim Brijegom i oba tima imaju po 15 bodova, s tim da ekipa sa Pecare ima +1 bolju gol-razliku.

U prvih 10-ak minuta agilniji Željezničar, ali bez šansi. U 12. minuti Beća je pokušao na centaršut Galića, ali lopta ide preko gola. Amoah i Santos bili su najopasniji po Igman, po krilima su stvarali probleme gostima, ali trebali su podršku i ostatka tima.

Upravo je Amoah u 32. minuti pokušao da matira Ćubaru, koji je bio siguran, a zatim je Štilić zaustavljen u pokušaju da uposli Hodžića. Santos je u 34. probao, dosta loše, a najbolju šansu u prvom dijelu Plavi su imali preko Santosa u 37. minuti. Malić mu je dao dobru loptu, ali Brazilca zautavlja Ćeman.

Igman je bunkerom pokušavao ostati neporažen i dobro je to funkcionisalo sve do 75. minute, kada je Amoah postigao prvijenac u dresu Želje na ubačaj Štilića.

Oglasi

Taj pogodak došao je nedugo nakon velikog promašaja Haračića, koji je bio sam pred golom Igmana, ali ga je Ćeman pročitao. Amoah je poslije gola pogodio prečku.

On je konstantno pravio probleme Konjičanima, a na kraju je apsolutni junak u pobjedi koja je Željezničar smjestila na diobu prvog mjesta.

Željezničar će narednog vikenda gostovati Slobodi u Banovićima, a Igman prekid užasne serije traži protiv Leotara.

FK Željezničar - FK Igman 1:0 (Amoah 75)

FK Željezničar: Bender, Malić, Kosorić, Haračić, Štilić, Hodžić, Drina, Santos, Beća, Galić, Amoah.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman Konjic: Ćeman, Duraković, Bešagić, Velić, Drljević, Bodul, Ćubara, Alagić, Mahmić, Jakupović, Vazda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
ŽELJO je naš, mi smo svi!!!!! Bravo momci +3 Elhamdulillah.
19 7
Lavillenie
Lavor je ispod da se noge peru
18 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi