Počelo postavljanje travnjaka na stadionu 'Rođeni'

Završna faza radova

Počelo postavljanje travnjaka na stadionu 'Rođeni'

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

FK Velež uskoro će konačno domaće utakmice igrati na svom stadionu 'Rođeni'.

Rekonstrukcija terena na ovom stadionu ulazi u samu završnicu. Danas je počelo postavljanje travnjaka i očekuje se da će uskoro sve konačno biti završeno.

Radovi na terenu počeli su još sredinom juna. Prvobitno je bilo predviđeno da će oni biti završeni u augustu, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Svi rokovi su probijeni. Kasni se više od mjesec dana i danas je konačno počelo s postavljanjem posljednjeg sloja.

Stadion Rođeni tako će postati prvi koji će dobiti novu podlogu u sklopu projekta UEFA i NSBiH koji osigurava nove terene za 12 stadiona u Bosni i Hercegovini.

Prvi meč na novom terenu Rođeni bi trebali odigrati početkom oktobra kada je zakazan duel s ekipom HŠK Posušje.

Podsjetimo, izabranici Amara Osima domaće utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igrali su na stadionu GOŠK-a u Gabeli.

Velež nije jedini tim koji će uskoro dobiti novi teren. Završni radovi su na Gradskom stadionu u Banjaluci, stadionu Tušanj u Tuzli, a radi se i na renoviranju terena stadiona Asim Ferhatović - Hase u Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uskoro će početi i radovi na terenu stadiona HŠK Zrinjski, a novi travnjaci će biti postavljeni na stadionima FK Leotar u Trebinju, FK Sloga u Doboju, NK Široki Brijeg u Širokom Brijegu i HŠK Posušje u Posušju.

Tako će bh. timovi koliko-toliko imati bolje uslove za igru i to bi svakako moglo poboljšati kvalitet fudbala u našoj zemlji.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
A šta je sa 3cm što fali?
7 0
Bulle
Uništili su travnjak u Zenici, Grbavica isto je dobro propala, nije samo postaviti travnjak mora se i održavati, nadam se da u ovom slučaju neće bit tako...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi