Gdje mu je bila pamet? Poslije katastrofalne odluke sudije stigao brutalan nokaut

Veliki propust

Gdje mu je bila pamet? Poslije katastrofalne odluke sudije stigao brutalan nokaut

Admin Čaušević

Britanski bokser Frank Arnold sinoć je imao žestoku noć jer ga je demolirao Brayan Mairena u York Hallu.

Ovaj 23-godišnjak je zapravo bio veliki favorit koji je ulazio u borbu, ali od prvog zvona jednostavno nije bio na utrkama. Ipak, poraz je možda ostao u sjeni suđenja jer je sigurnost sporta bila dovedena u pitanje.

Mairena je dobilo borbu nokautom u četvrtoj rundi s tim je meč trebao biti okončan ranije, ali nije zbog krivice sudije meča.

Prva runda bila je znak stvari koje dolaze, s Arnoldom koji je iznenađujuće teško pretučen, i unatoč tome što se donekle oporavio u drugoj rundi, vidjelo se bokser iz Nikaragve uvijek ima kontrolu.

Arnold se lođe proveo i u trećoj rundi, a jedva je uspio ustati tijekom brojanja. Ovo je zapravo signaliziralo početak kraja, bilo je samo pitanje vremena kada će se to desiti.

Oglasi

Chas Coakley, koji je bio sudac, međutim, odlučio je da se borba može nastaviti, a Arnoldov kut je i dalje očito vjerovao da ima šanse.

Zapravo, Mairenin trener bio je taj koji je najviše želio prekinuti borbu kako bi zaštitio Arnolda, ali njegove reakcije su ignorisane.

Tokom četvrte runde, britanski borac je oboren na pod u mučnom stilu, što je konačno označilo kraj borbe.

Srećom, u blizini je bilo medicinsko osoblje koje je pretučenom muškarcu brzo dalo masku s kisikom. Arnold je polako stigao do svoje stolice nakon teških udaraca, ali je srećom došao brzo došao sebi. Zatim je odvezen u bolnicu na preglede kako bi se osiguralo da nije došlo do ozbiljne štete.

Svi koji su gledali meč su se okomili na sudiju Coakleya koji je trebao ranije prekinuti borbu. Svoj komentar je dao i bivši dvostruki prvak Carl Frampton.

"Momka su još ranije trebali zaustaviti. Bit će puno kritika na račun suca, a također i na Arnoldov ćošak zašto nisu bacili peškir", poručio je Frampton.

"Da sam ja bio u njegovom ćošku nema šansi da bi ga pustio da u takvom stanju započne četvrtu rundu", dodao je on.

Top Komentari

rock3
A ko vam pise tekstove, pa mali milion gresaka ima, a recenice po dva puta moram citat da shvatim sta pise.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi