Lova do krova: Zmajevi su već napunili kasu Saveza, ali impresivna cifra tek treba da stigne

Plasman u Ligu A

Lova do krova: Zmajevi su već napunili kasu Saveza, ali impresivna cifra tek treba da stigne

Admin Čaušević

Lijepo je bilo vidjeti kako se na identičan način raduju navijači, igrači i rukovodstvo Saveza nakon pobjede nad Crnom Gorom. Kamo sreće da je više takvih trenutaka. 

Pobjedom nad Crnom Gorom minimalnim rezultatom Bosna i Hercegovina se vratila u elitu Lige Nacija. Zmajevi će opet igrati u Ligi A.

Najbolji bh. fudbaleri još uvijek ne znaju za poraz u Ligi B na ukupno odigranih devet utakmica. Pošli put su bili uspješniji od Austrije i Sjeverne Irske, a sada od Crne Gore, Finske i Rumunije.

Istina, preostalo je odigrati još jedno kolo u izdanju 2022/23. U ponedjeljak bh. reprezentacija gostuje Rumuniji i bilo bi lijepo produžiti niz nepobjedivosti u Ligi B.

Ono što mnoge zanima je koliko novca u kasu Saveza su donijeli izabranici Ivayla Peteva poslije promocije u Ligu A. Već na prvu se može reći da se radi o impresivnoj cifri.

Za samo učešće u Ligi B svaki učesnik dobije po 1.5 miliona eura, a pobjednik grupa još toliko. Dakle, riječ je o cifri od 3 miliona eura.

Na ta tri miliona eura treba dodati i novčanu nagradu za učešće u Ligi A u narednom izdanju kada će Savez dobiti još 2.25 miliona eura.

Sve u svemu, UEFA će u naradenim godinama Savezu uplatiti više od 5 miliona eura što svakako može radovati fudbalska vlada naše zemlje.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ipak, treba očekivati da i dio kolača pripadne i reprezentativcima na ime premija jer su ipak oni ti koji su igrali i donijeli zaista ogroman novac.

Podsjećanja radi, osim promocije u Ligu A Zmajevi su osigurali i baraž za Evropsko prvenstvo, dok će u žrijebu kvalifikacija za EP biti u drugom šeširu.

Top Komentari

Chesa
Svaka čast našim igračima
6 0
pitariistok
Vicooooooo...majke ti se sjetim!!!!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi