Barcelona postavila ultimatum Xaviju!

Ima još dvije utakmice

Barcelona postavila ultimatum Xaviju!

Edmir Škorić

Do prije nekoliko dana čelnici Barcelone kleli su se u Xavija Hernandeza, a sada je nekadašnji vezista Barce jako blizu otkaza.

Barcelona je imala lošu sedmicu iza sebe. Prvo je odigrala 3:3 s Interom na Camp Nouu i skoro ostala bez šansi da se plasira u nokaut fazu takmičenja, iako u teoriji još ima nade za ovaj tim, a samo nekoliko dana kasnije uslijedio je 3:1 poraz od Reala u Madridu u derbiju 10. kola La Lige.

Posebno u toj utakmici Barcelona je izgledala slabašno i neuvjerljivo. Xavi je do sada imao 50 zvaničnih utakmica na klupi Katakonaca i pobijedio je u samo 56 posto slučajeva, a to je najgori rezultat jednog trenera na klupi Barcelone još od 2003. i Franka Rijkaarda.

Bivši trener katarskog Al-Sadda bi vrlo lako brzo mogao da postane bivši, a navodno je već i poznato ko bi ga mogao naslijediti. U opticaju su dva imena...

Prema pisanju španskog novinara Juana Fontesa, Xaviju je predsjednik kluba Joan Laporta dao ultimatum da mora pobijediti u naredne dvije utakmice protiv Villarreala, odnosno Athletic Bilbaa. Biće to dva teška ispita, ali ne osvoji li Barca šest bodova, Xavi će letjeti s klupe, iako ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Ko bi mogao zamijeniti Xavija Hernandeza? Juan Fontes smatra da su na popisu kluba iz katalonske prijestolnice dva trenera - Thomas Tuchel i Marcelo Gallardo. Tuchel je nezaposlen od septembra ove godine kada je dobio otkaz u Chelseaju, a zamijenio ga je Graham Potter iz Brightona.

Oglasi

Gallardo je pak donio odluku da ne produži istjecajući ugovor s River Plateom (vrijedi do kraja 2022.) i napusti klub nakon osam godina.

Uglavnom, postoje treneri koji bi vrlo lako mogli da naslijede Xavija i to veoma brzo, ukoliko nekada sjajni fudbaler ne krene da pobjeđuje na klupi Barcelone. Prva od dvije "meč lopte" na programu je sutra navečer, kada će Barca ugostiti Villarreal.

Duel sa Athleticom igra se u nedjelju 23. oktobra i bez ikakve dileme i jedan i drugi protivnik mogli bi da namuče Xavijev sastav.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon 10 kola, Barcelona je druga na tabeli sa 22 boda, dok je lider Real Madrid sa 25. Nedavni poraz od Reala bio je prvi ove sezone u Španiji za Xavijevu ekipu, ali je u Ligi prvaka već upisala dva poraza na četiri odigrana meča.

Barceloni treba malo čudo, pobjede nad Plzenom i Bayernom, ali uz nadu da Inter može da izgubi od češkog autsajdera.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Čovjek koji je žrtvovao karijeru zbog Buskeca haha. Mislio sam da je bolji lider kao trener!
5 1
Klicko
Čavi ostani ili idi...ne dotiče me se...uzeo sam drva boli me qrc
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti