Velež na Grbavici nije pokazao ništa: Željezničar rutinski pobijedio Rođene!

Tri boda za Plave

Velež na Grbavici nije pokazao ništa: Željezničar rutinski pobijedio Rođene!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici dočekao Velež, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci golova bili su Joseph Amoah u 51. minuti, te Nedim Mekić iz penala u drugoj minuti nadoknade meča.

Domaći sastav ofanzivno ulazi u meč. Pokušali su napraviti nešto u fazi napada preko brzonogih krila Santosa i Amoaha, ali dobro su igrači Veleža sve zatvarali u defanzivnom redu.

Željezničaru je falio taj završni pas u fazi napada, a mostarski Rođeni u 37. minuti umalo da iskoriste prvu šansu koju su stvorili na utakmici.

Emir Halilović izvodi korner, Nermin Haskić se oslobodio Edina Cocalića na pet metara, šutira glavom, ali preko gola.

Željezničar je odmah uzvratio na sličan način. Cocalić šutira nakon prekida glavom, no nije bio precizan i na odmor se odlazi bez golova.

Oglasi

Dženis Beganović otvara drugo poluvrijeme velikom šansom. Bio je sam pred golom Veleža, ali je odlučio napraviti potez viška i propala je odlična šansa za Plave.

Ipak, u narednom napadu Željezničar stiže do vostva. Igrala se 51. minuta kada Beća proigrava Josepaha Amoaha, a ovaj matira Bogdanovića za prednost domaćeg tima od 1:0.

Pokušao je Amar Osim određenim izmjenama popraviti stanje na terenu. Međutim, ništa se značajnije nije promijenilo, a njegovi izabranici su prema naprijed uglavnom bili nemoćni.

Nova šansa za Plave viđena je u 67. minuti. Joseph Amoah pokušava iz voleja, lopta odlazi tik preko gola.

Velež je prvi šut u okvir gola imao tek u 73. minuti. Pokušao je Barrow, no slabo je to bilo i lagano je Muftić uhvatio loptu. Pokušavali su goste nešto više napraviti u tim momentima, no osim nekoliko gužvi u šesnaestercu domaćina, nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti. 

Oglasi

Tako je ostatku meča Željezničar bez previše problema čuvao prednost, a u prvoj minuti nadoknade Željezničar dobija penal nakon što je Ikić srušio Santosa. 

Odgovornost za penal preuzima Nedim Mekić i postavlja konačan rezultat susreta od 2:0.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Željezničar - Velež 2:0 (Amoah 51', Mekić 90+2'p)

Željezničar: Muftić, Malić, Kosorić, Cocalić, Hodžić, Štilić, Santos, Beganović, Beća, Galić, Amoah.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bogdanović, Barjić, Zeljković, Anđušić, Ovčina, Haskić, Gosto, Hasanović, Ikić, Halilović, Zajmović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Zaslzuena pobjeda Zelje.Cestitke. Nije mi jasno cemu onako agresivna i prgava igra Luke Malica ,Hodzica,Amoaha, Kosorica...pitam se sto onako nisu igrali protiv Zrinjskog.Jasno mi je da je Zeljo prohrvatski sarajevski sklu,ali opet...A penal, nidje veze.Santosu treba poceti lomiti noge pa neka se onda onako teatralno baca.Nepotrebno.
7 26
imeiime
A sada covicevci uzmite kamatara za ruku i mrš nazad na planinu sa koje ste sišli
2 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi