Užasno ponašanje navijačice Hrvatske: Zgrozila je javnost i gazila po zakonima Katara

Pretjerala je i morat će dobro odgovarati

Užasno ponašanje navijačice Hrvatske: Zgrozila je javnost i gazila po zakonima Katara

H. Zilić

Katar je tokom Mundijala zahtjevao od svih učesnika kako igrača i navijača da poštuju zakone i kulturu ove države. Nema alkohola, a ni radnji koje krše zakone i stil života u Kataru. Ipak jedna situacija izazvala je ogromno ogorčenje.

Naime, hrvatska navijačica Ivana Knoll je u centru pažnje sve više u Kataru.

Prvo je bila u centru pažnje na tribinama kada je igrala selekcija Hrvatske, a očigledno željna sve veće popularnosti otišla je korak dalje.

Na ulicama Dohe je pozirala za jedan modni magazin i to u kupaćem kostimu koji je bio u bojama Hrvatske.

Ovakvo ponašanje pomenute persone naišlo je na ogorčenje domaćina i hrvatskoj navijačici prijeti čak hapšenje.

Oglasi

Kritike su uputili i vodeći svjetski mediji u svojim izvještajima sa Mundijala.

"Muškarcima i ženama savjetuje se da ne nose kratke hlače ili majice bez rukava kada hodaju ulicama Katara. Zna se kultura i zakoni u ovoj zemlji. Ovo što smo vidjeli od navijačice Hrvatske je bilo užasno i gadno", stoji u saopštenju organizatora Mundijala.

Iako je mislila da će u ljetnom stajlingu privući pažnju, desilo se potpuno suportno.

Na društvenim mrežama dočekalo je dosta negativnih komentara čak i od muške publike gdje smatraju da treba ipak u nekim situacijama imati mjeru, ali i obraz.

"Sram te bilo, poštuj tuđu državu", "Stidi se" samo su neki od komentara.

Oglasi

Knoll bi sada mogla propustiti utakmicu Kanade i Hrvatske jer će vrlo vjerovatno biti sankcionisama zbog navedenog ponašanja.

Nije daleko ni pritvor obizrom da je u dobroj mjeri kršila zakone koji su propisani u Kataru.

Za Knoll je ovo treći Mundijal na kojem prati Vatrene nakon Brazila i Rusije, a upravo je na tribinama stekla slavu obzirom da je bila u raznim izdanjima. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Čini se da bi je jedan potez i glad za pažnjom mogao koštati popularnosti.

Koliko god zakoni bili u Kataru drugčaiji evidentno je da se mnogi pridržavaju istih što je svakako za veliku pohvalu. Tome svjedoče i negativni komentari koji su dočekali Ivanu Knoll.

Top Komentari

zilan66
U kucni pritvor kod mene.
8 2
Zenicanin
Sad ces kuci fino pa se mami skidaj
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi