Dalić je bio otvoren i iskren na press konferenciji: "Hrvatska zaslužuje više poštovanja"
FOTO: EPA

Medijima se obratio i Ivan Perišić

Dalić je bio otvoren i iskren na press konferenciji: "Hrvatska zaslužuje više poštovanja"

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Hrvatske sutra očekuje duel drugog kola na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Kanade, utkamic akoja će imati rezultatski značaj u vleioj mjeri.

U prvom meču grupe F, Hrvatska je remizirala sa Marokom 0:0, tako da izabranici Zlatka Daliać moraju ići na trijumf protiv Kanade, kako bi bili koliko toliko mirni pred posljednje kolo i duel sa Belgijom.

Pred pomenuti duel protiv Kanade hravtska reprezentacija danas je održala press konferenciju.

Prvi se medijima obratio selektor Zaltko Dalić.

"Pripremamo se za tešku utakmicu. Bitan je bio oporavak igrača jer nam je onaj termin u 13 sati poremetio sve, sada smo se prebacili na noćni termin. Očekujem jajku utkamicu i s više energije nego protiv Maroka. Puni su samopouzdanja, a mi moramo jednako odgovoriti", rekao je Dalić i dodao:

"Vlašić nije bio jučer na treningu, ali očekujem da bude spreman. Vidjet ćemo još oko startne postave. Moramo biti puno spremniji nego u prošloj utakmici, a ovo izdanje pripisujem ranom terminu utakmice"

Oglasi

O Kanadi?

"Ako budeš u grupi ispred SAD-a i Meksika, znači da imaš dobru i kvalitetnu reprezentaciju, i oni su to pokazali protiv Belgije koja im je teško parirala. Puno su trčali, uložili puno energije i truda. Po svemu su zaslužili više od poraza. Puno malih reprezentacija radi iznenađenja. Nema življenja na staroj slavi i vraćanja u prošlost, ovo je sadašnjost i tu moraš odgovoriti na pravi način. Možda je dobra priča da je SP u toku u sezone, igrači su došli u pravoj formi i ovo je trkački i igrački dobra utakmica."

Dalić je dosta kritikovao termin u kojem je Hrvatska igrala protiv Maroka, a to je bilo u 13 sati po lokalnom vremenu.

"Pazite jednu stvar, taj termin nam je poremetio cijeli bioritam. Hrvatska je viceprvak svijeta i treba imati neko poštovanje. Ja sam siguran da Francusku, Englesku, Španiju ili bilo koju reprezentaciju iz vrha ne bi stavili d aigraju u 13 sati. Viceprvaci smo svijeta i zaslužujemo poštovanje."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon Dalića, medijima se obratio i Ivan Perišić.

"U drugoj i trećoj utakmici moramo pokazati puno više. Defenzivno je bilo jako dobro, ali ofenzivno nije kako mi znamo. Imamo još jedan trening, mislim da ćete gledati novu, pravu Hrvatsku. Svaki igrač mora dati više, pogotovo ofanzivno. Ne smijemo nešto izmišljati, to je naš nogomet. Čim izmišljamo nešto drugo, to nismo mi. Idemo probati odigrati kao u Ligi nacija", rekao je Perišić.

Top Komentari

nakopitam
Vrati se kuci ako ti ne pase, Bosnjace! Igraj u Livnu na male.
2 2
King_Kenny
...e cuj pajsera,poredi Hrvatsku sa gigantima kakvi su Brazil i Njemacka koji su favoriti za titulu otkad se igraju velika takmicenja u fudbalu,i on bi da igra u terminima u kojima igraju takvi velikani...HAHAHAHAHAHA...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti