Selektor SAD-a izjavom nakon Irana nasmijao 335 miliona Amerikanaca
Selektor SAD-a dao je smiješnu izjavu nakon prolaska u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Nakon prolasma u osminu finala

Selektor SAD-a izjavom nakon Irana nasmijao 335 miliona Amerikanaca

Eldar Ganibegović

Sjedinjene Američke Države su pored Nizozemske, Senegala, Engleske, Francuske, Brazila i Portugala za sada ostvarile plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva, a selektor ove selekcije dao je urnebesnu izjavu nakon sinoćnje pobjede protiv Irana.

U trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva SAD su sinoć s minimalnih 1:0 slavile protiv Irana i tako prošle u osminu finala.

Gol odluke postigao je Pulišić u 38. minuti, te tako osigurao drugo mjesto svojoj selekciji u grupi B.

# TIM UTA BOD GR
1. Engleska 3 7 9:2
2. SAD 3 5 2:1
3. Iran 3 3 4:7
4. Vels 3 1 1:6

Naredni protivnik Sjedinjenih Američkih Država biti će selekcija Nizozemske koja je završila na prvom mjestu u grupi A ispred Senegala, Ekvadora i Katara.

# TIM UTA BOD GR
1. Nizozemska 3 7 5:1
2. Senegal 3 6 5:4
3. Ekvador 3 4 4:3
4 Katar 3 0 1:7

Selektor SAD-a Gregg Berhalter je u izjavi nakon utakmice nasmijao sve Amerikance, kao i fudbalske fanove diljem svijeta.

"Sada imam još manje kose na glavi", rekao je i onako skoro potpuno ćelavi Berhalter, te dodao: "S ovim novim pravilom za sudijsku nadoknadu, svaka sekunda se računa."

Podsjetimo, produženo je devet minuta, a na kraju je Iran tražio penal zbog rušenja Taremija, no Lahoz je procijenio da elemenata za to nema.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Borit ćemo se s Nizozemskom. Osjećam se ponosno. Ponosan sam! Mislim da smo u prvom poluvremenu pokazali šta možemo, da smo fudbalski inteligentni. Momci su mislili i prošli smo dalje neporaženi", dodao je Berhalter.

Sjedinjene Američke Države pokazale su se kao tvrda selekcija, primili su samo jedan pogodak na tri utakmice i to iz penala, pa ostaje za vidjeti šta mogu ponuditi protiv Nizozemske gdje sigurno nisu favoriti. 

Top Komentari

Hele
Ne bih se bas složio i da je Holandija neki favorit.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi