Filmska drama u Kataru: Urugvajci od sreće do očaja, čudo u režiji Južne Koreje
FOTO: EPA

Konačan rasplet u grupi H

Filmska drama u Kataru: Urugvajci od sreće do očaja, čudo u režiji Južne Koreje

Haris Zilić

Dobili smo rasplet i u grupi H na Mundijalu u Kataru. Treće kolo i u ovoj grupi ponudilo je dosta uzbuđenja, a na kraju je viđena prava filmska drama i nevjerovatan rasplet.

Urugvaj je savladao Ganu rezultatom 0:2, međutim suze su bile na kraju na licima južnoamerički fudbalera i navijača, no krenimo redom.

Gana je mogla odvesti utakmicu u skroz drugom smjeru, ali kao da ih proganja prokletstvo iz 2010. godine.

U 21. minuti Ayew je promašio penal za vodstvo, baš kao i Asaomah Gyan 2010. na Mundijalu u Južnoj Africi. Nakon Gyanovog promašaja 2010. godine, Urugvaj je otišao do polufinala, a 12 godina kasnije nakon promašenog penala za pet minuta su nokautirali afričku selekciju.

Luis Suarez se oslobodio čuvara u 26. minuti šutirao lijepo, lopta se odbila do De Arrasacaete koji pogađa za 0:1, pet minuta kasnije isti akteri na sceni, sada je Suarez asistirao, a De Arrascaeta pogodio za 0:2.

Probala je Gana da se vrati u meč, ali Urugvajci su odigrali najbolji susret na Mundijalu, slavili prvi trijumf u Katar, ali to nije bilo dovoljno na kraju.

Oglasi

Južna Koreja je pokušala sve da dođe od iznenađenja protiv kombinovanog sastava Portugala, utakmica je bila uzbudljiva, a Korejanci su do pobjedničkog gola došli u 91. minuti preko Hwanga i slavili sa 2:1.

Na kraju Portugal je bio prvopalsirani to se znalo i kolo prije kraja, osvojili su šest bodova, Južna Koreja i Urugvaj su završili sa četiri boda i istom gol razlikom 0, međutim Južna Koreja je imala 4:4, a Urugvaj 2:2 i zbog više postignutih golova azijska ekipa je poršla u osminu finala.

Grupa H, 3. kolo:

Gana - Urugvaj 0:2 (De Arrascaeta 26' 31')

Južna Koreja - Portugal 2:1 (Kim 27', Hwang 90+1'/Horta 5')

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

#   Tim     P    N    I   GR    B
1. Portugal    2    0    1   6:4    6
2 Južna Koreja    1    1    1   4:4    4
3. Urugvaj    1    1    1   2:2    4
4. Gana    1    0    2   5:7    3

Grupa H se križa sa grupom G gdje je Brazil kolo prije kraja osigurao plasman dalje, a Švicarska, Srbija i Kamerun će nam dati odgovor koja će još ekipa u osminu finala iz grupe G.

Nakon završetka grupe G, saznat ćemo sve parove osmine finala Mundijala u Kataru.

Top Komentari

kaskada24
Šteta zbog nedosuđenog penala. Urugvaj je uvijek bio tu negdje, za 1/8 i 1/4.
0 5
user1639705257
Ghana je prvak svijeta , ljudiii, ljudiii. Ispade " ljigavac i padavičari" Suarez!!! Hehehe hehehehe KARMA je čudo!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi