Svi smo bili njime opsjednuti i maštali da će zaigrati za BiH, a on već u 30. godini "nestaje"

Nije to bila blistava karijera

Svi smo bili njime opsjednuti i maštali da će zaigrati za BiH, a on već u 30. godini "nestaje"

Edmir Škorić

Buriram United je lider tajlanskog prvenstva, a danas je iz ovog kluba saopšteno da je dovedeno zvučno pojačanje u vidu Harisa Vučkića, 30-godišnjeg Slovenca koji je svojevremeno bio opcija za nastupanje u reprezentaciji BiH.

Još 2011. godine je Haris Vučkić, tada talentovani napadač, bio povezivan sa reprezentacijom BiH. Dvije godine nakon što je kao veliki talent potpisao za Newcastle, Vučkić nije isključivao mogućnost da obuče dres Zmajeva.

"Uvijek sam nastupao za slovenske reprezentacije i nadam se da će tako ostati. Slovenija mi je dala sve. Tu sam rođen. Tu sam trenirao. Otišao sam u inostranstvo iz slovenske ekipe. Međutim, nikad se ne zna", odgovor je Vučkića na pitanje Slovenija ili Bosna i Hercegovina.

Imao je tada 19 godina i još smo svi slijepo vjerovali da bi se mogao predomisliti i da bi mogao zaigrati za BiH.

Bivši selektor Safet Sušić je 2012. godine priznao da prati i Vučkića i tada isto velikog talenta Harisa Seferovića, koji će kasnije odabrati Švicarsku. Obojica su izabrali da nastupaju za druge zemlje, iako su imali velike osjećaje prema zemlji porijekla, a naročito se to odnosilo po pitanju Seferovića.

Oglasi

Vučkić, koji je upisao samo 12 nastupa za Sloveniju i postigao pet golova, ima jak nogometni CV. Pa ipak je igrao za Newcastle, Glasgow Rangers, Bradford, Twente, Zaragozu, Rijeku, ali čini se da nikada nije do kraja iskoristio vlastiti potencijal.

Nakon što je ove zime raskinuo s Rijekom, otišao je da igra na Tajland. A tamo se, priznat ćete, odlazi na zalasku karijere, kada čovjek više nema drugog motiva osim da dodatno zaradi i da se okrene porodičnom životu.

Vučkić će svakako biti jako popularan na Tajlandu i postaće zvijezda Burirama, čiji navijači s oduševljenjem čekaju da obuče dres kluba. Zadužio je broj 19...

Iako je igrao u velikim ligama i za jako poznate i kvalitetne timove, Vučkić je ipak premalo toga dao nogometu s obzirom na to d je u Newcastle kao klinac iz Slovenije došao uz epitet jednog od najperspektivnijih i najtalentovanijih napadača na svijetu.

Sve i da je odabrao BiH, teško bi se proslavio pored Edina Džeke u napadu, koji je ipak svih ovih godina bio neizostavan iz tima, a ako uzmemo u obzir da bi mu konkurencija bili i drugi poput Vedada Ibiševića...

Top Komentari

DadiG
Prvenstvo je tajlandsko a ne tajlansko “novinaru” nepismeni
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi