Džeku su dva kluba spremna okititi zlatom, a njegov izbor se već zna

Kapiten bh. reprezentacije je na novom iskušenju

Džeku su dva kluba spremna okititi zlatom, a njegov izbor se već zna

Admin Čaušević

Za Edina Džeku slijedi novi prijelazni prok prepun špekulacija. Iskusni golgeter od 1. januara može potpisati za bilo koji klub jer je ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora s Interom, ali izgleda da je njegov izbor već poznat. 

Džeko je do pauze uslijed Svjetskog prvenstva igrao fantastično. Zabio je 12 golova i upisao sedam asistencija u svim takmičenjima i već tada se nagađalo o produženju saradanje sa Interom.

Ipak, to još uvijek nije slučaj pa su se drugi klubovi već dali u akciju. Prije svih Galatasaray koji je ponudio konkretne uslove. Odnosno četiri miliona eura po sezoni, manje nego što trenutno Dijamant zarađuje na Giuseppe Meazzi.

Međutim, dva druga kluba su spremna Džeku oktiti zlatom i odvesti ga daleko od evropskog fudbala. Radi se o klubovima koji dolaze iz UAE-a i Saudijske Arabije.

Poznato je da klubovi iz zemalja Perzijskog zaljeva novcem uspjevaju namamiti odlične fudbalere. Tako bi uskoro u Saudijsku Arabiju trebao stići i Cristiano Ronaldo.

Ali kao sada stvari stoje sa Džekom i neće biti lako pošto je on već odlučio da ostane u Interu jer se u Milanu osjeća odlično te ima dobar odnos sa kompletnim taborom Nerazzurra.

Oglasi

Tako bi se vrlo lako moglo desiti da Džeko umjesto finansijske donese životnu odluku i produži karijeru na vrhunskom nivou za nekoliko sezona.

U svemu postoji i jedna kvaka. Sarajlija će morati biti svjestan da će prilikom eventualnog produženja saradanje sa Interom morati pristati na smanjenje plate.

Džekin menadžer Alessandro Lucci još uvijek nije dobio niti jednu zvaničnu ponudu od Intera, ali jasno je da će rukovodstvo milanskog kluba na stol staviti manje od četiri miliona koliko nudi Galatasaray.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kapiten bh. reprezentacije prema aktuelnom ugovoru koji ističe za pola godine na godišnjem nivou u Interu ima platu od 5.5 miliona eura plus milion bonusa.

Džeko na Apeninima igra još od 2015. godine kada je stigao iz Manchester Cityja u Romu. Jasno je da se savršeno uklopio u život na Čizmi pa i ne čudi zašto mu se i ne odlazi na egzotičnu destinaciju poput arapskog polustrva.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
djeku se more okititi samo kitom
3 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi