Razdvajaju se Ronaldo i Cristiano Junior: Poznat je novi klub sina najpopularnijeg igrača današnjice

Više neće raditi zajedno

Razdvajaju se Ronaldo i Cristiano Junior: Poznat je novi klub sina najpopularnijeg igrača današnjice

Admin Čaušević

Po prvi put razdvajaju se fudbalski putevi Cristiana Ronalda i njegovog 12-godišnjeg sina Cristiana Ronalda juniora koji se već sada smatra legitimnim nasljednikom peterostrukog osvajača Zlatne lopte.

Cristiano junior je do sada u stopu pratio svog oca. Kada bi CR7 potpisao njegov nasljednik bi automatski bio upisan u omladinske selekcije kluba, tako je bio i sa Juventusom i sa Manchester Unitedom.

Ipak, sada je došlo vrijeme da se njihovi putevi razdvoje. Nakon što je Ronaldo napustio Manchester United i njegov sin je ispisan iz omladinskih selekcija.

Najpopularniji fudbaler današnjice će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, dok Cristiano junior ostaje u Evropi i bit će upisan u akademiju jednog od najboljih klubova svijeta.

Naime, Cristiano Junior će biti priključen Real Madridu gdje je njegov otac ostavio neizbrisiv trag i najefikasiniji je fudbaler Kraljeva ikad sa 450 golova.

Na 20 utakmica za U14 tim Crvenih đavola Cristiano Junior je uspio postići 50 golova i mnogi mu već sada predviđaju blistavu budućnost.

Oglasi

Ronaldo je do sada vrlo često trenirao sa sinom, od malena ga je nastojao učiti radnoj etici i jasno je da želi da postane uspješan fudbaler jednog dana.

"Želim da moj sin bude fudbaler. Ja sam fudbaler i želim da i on to bude. Mislim da u sebi ima ono nešto sportsko. On ima atletske karakteristike", rekao je Ronaldo o svom sinu 2016. godine te nastavio:

"Očito je vrlo mlad, beba, tek mu je pet godina, ali voli fudbal. To je veliki plus",

"Kod kuće imam 30 lopti. On je uvijek s loptom i voli to. Ali neću ga tjerati da bude igrač jer to dolazi prirodno."

"To mora biti njegov izbor. Bit će što god želi biti. Očito želim da Cristiano bude fudbaler. Vrhunski, poput njegovog oca."

Cristiano Junior je nedavno zamolio svog oca da ne ide u penziju sve dok on ne odraste pa da mogu igrati zajedno. Ronaldo će u februaru proslaviti 38. rođendan i uptino je da li će sinu ispuniti želju.

Top Komentari

user1647539682
I kazu ne idu za parama pa ostavljas dijete da odrasta bez roditelja to ne radimo cak ni mi smrtnici radije manje jedemo al se od porodice necemo rastat.
5 1
6HM6
Iz Reala vec demantovali ovo informaciju a SS tek objavio ??
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi