Slijedi li nezapamćeni fudbalski zemljotres? Dres je već u prodaji!

San ili realnost?

Slijedi li nezapamćeni fudbalski zemljotres? Dres je već u prodaji!

Admin Čaušević

Najveća fudbalsko rivalstvo bi moglo biti nastavljeno daleko od evropskog kontinenta. Internetom je počela kružiti fotografija koja bi mogla prouzrokovati istinski zemljotres na fudbalskoj sceni. 

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su obilježili posljednje dvije decenije, njihovo rivalostvo se smatra jednim od najvećih u historiji sportova i mnogi su složni reći da je Ronaldovim potpisom za Al Nassr jedna era okončana.

Slavni Portugalac nije mogao pronaći dostojan klub u Evropi i otišao je po posljednji veliki ugovor u karijeri. Potpisao je za klub iz Saudijske Arabije gdje se ne igra ni približno vrhunski kao na Starom kontinentu.

Najpopularniji fudbaler današnjice je potpisao najveći ugovor zabilježen u fudbalu. Godišnje će zaraditi vrtoglavih 200 miliona eura i vjerovatno je to glavni razlog njegovog potpisa.

Hoće li uskoro uraditi i Lionel Messi? U prodavnicama Al Hilala se već počeo prodavati dres sa brojem 10 sa prezimenom čuvenog Argentinca na pozadini.

Oglasi

Al Hilal i Al Nassr su najveći rivali u Saudijskoj Arabiji te za Al Hilal novac nije nikakav problem, podržava ga saudijska vlast pa praktično mogu platiti Messiju koliko poželi.

Kada se pročulo da će Ronaldo potpisati za Al Nassr saudijska vlad je obećala da će podržati Al Hilal u namejri da dovede Messija. Tu vijest su plasirali neki od poznatih novinara.

Messiju ugovor sa PSG-om ističe na kraju sezone. Od danas može praktično potpisati za klub koji žele pa je pred novopečenim prvakom svijeta važna odluka.

Proteklih sedmica se spominjalo da je čarobnjak iz Rosarija već dogovorio produženje sa PSG-om, ali zvanične potvrde još uvijek nema što otvara nadu Al Hilalu da ga može dovesti u svoje redove.

Inače, vrlo brzo će uslijediti i prijateljski ogled Ronaldovog novog kluba protiv PSG-a. To bi mogao biti posljednji obračun dvojice legandarnih fudbalera.

Prema izvještajima iz Suadijske Arabije PSG će igrati prijateljski meč protiv idealnih 11 sastavljenih od igrača iz Al Nassra i Al Hilala. Taj meč je na programu 19. januara. 

Top Komentari

nakopitam
To je samo kepecov san. Jedan je Ronaldo!!!!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti