Gnusne scene iz Malezije obilaze svijet: Trener zatražio time-out, pa počeo šamarati djevojčice

Užasno

Gnusne scene iz Malezije obilaze svijet: Trener zatražio time-out, pa počeo šamarati djevojčice

Edmir Škorić

U sportu ne bi trebalo biti mjesta neopravdanom nasilju, pogotovo između trenera i igrača, a kamoli kada su sportisti djeca.

Sredinom decembra je u Johoru održano takmičenje za odbojkašice do 14 godina. U utakmici za treće mjesto sastali su se Melaka i Johor.

Melaka je gubila u prvom setu od Johora 16:11, nakon čega je trener Melake počeo da šamara dvije djevojčice koje igraju za njegov tim.

Grube metode motivacije nisu dale rezultate, jer je Melaka prvo izgubila set, a na kraju i cijeli meč, čime je izgubila priliku za da osvoji brončanu medalju. No, rezultat utakmice, zbog skandaloznog ponašanja trenera, više nije bitan.

Lokalna ministrica sporta i mladih Hannah Yeoh već je objavila video na Twitteru. "Ovo je pogrešno. Razgovarala sam s ministricom obrazovanja Fadhlinom Sidek i uskoro ćemo podijeliti više informacija o našem odgovoru na ovaj incident".

Ministar sporta u ponedjeljak ujutro oglasio se na Twitteru o pokretanju istrage o nasilju u odbojkaškoj reprezentaciji. Yeoh uvjerava da će naučiti iz incidenta na malezijskom prvenstvu i više nikada neće dopustiti da se takva situacija ponovi.

Oglasi

Sudbina trenera mlade odbojkaške ekipe bit će odlučena u srijedu, što je potvrdio predsjednik državnog Odbora za razvoj mladih, sport i nevladine organizacije VP Shanmugam, a privremeno je suspendovan od Odbojkaškog saveza Malezije.

Iako je navedeno da je dotični trener imao čist dosje i da protiv njega u prošlosti nisu podnesene nikakve pritužbe, te da je bio vrlo predan trener koji se brinuo o svojim igračima.

Međutim, neki korisnici interneta brzo su istaknuli da trenerov dosje nije tako čist kao što se navodi.

Jedna korisnica Twittera je kazala da je njena sestra bila igračica U12 tima Melake i da ju je trenirao dotični trener.

“Ovaj trener je vrlo bezobrazan. Kad sam poslala sestru na utakmice, on je bio jako drzak. Vikao bi i galamio na igrače pred roditeljima".

Top Komentari

malezija
Imaju li ove djevojčice roditelje, treba mu slomiti ruku, ako nije sposoban da se kontroliše nek se ostavi toga, sramota, to je bolesnik.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi