Ronaldov "debi iz snova" u Saudijskoj Arabiji gledali milioni ljudi!

Prevaranti odradili svoje

Ronaldov "debi iz snova" u Saudijskoj Arabiji gledali milioni ljudi!

Edmir Škorić

Al Nasr je trebao u četvrtak da odigra susret 12. kola Premier lige Saudijske Arabije protiv Al Taee, ali je utakmica prolongirana za petak u 16 sati. No, pojedinci su odlučili da "naprave" Portugalčev debi - prevarili su milione ljudi na Youtubeu.

Iako je utakmica pomjerena za jedan dan, a Cristiano Ronaldo svakako nije imao pravo nastupa na istoj, Arapima to nije smetalo da sakupe milione pregleda na Youtubeu.

Savršeno dobro su znali da će sve s Ronaldom biti pretraživano u svijetu, pa su tako odlučili da namame ljude postavljajući klipove poput: "Al Nasr - Al Taee 5:1. Gol i asistencija Ronalda". Jedan takav video na Youtubeu sakupio je preko 20 miliona pregleda.

Neki su čak stavljali i pogrešne rasporede utakmica u nazivima klipova poput: "Al Nasr - Al Hilal 2:2 Ronaldov debi". I taj klip je pregledan više od šest miliona.

Čovjek koji bi stisnuo play u nadi da će uživati u Ronaldovom prvom nastupu za Al Nasr brzo bi ostao razočaran shvativši da se radi o isječcima starih utakmica ovog kluba. Iako su danas informacije svima lako dostupne, očito postoje i oni koji nisu u toku svih sportskih dešavanja, pa pomisle da je Ronaldo zaista već odigrao meč za novi klub.

Ronaldo je kažnjen s dvije utakmice zabrane igranja i propustit će okršaje sa Al Taeeom i Al Shababom, dok će na teren najvjerovatnije 22. januara protiv Al Ettifaqa na domaćem terenu.

Ronaldo je krajem 2022. godine potpisao za Al Nasr, a predstavljen je u utorak navečer, kada je odradio i prvi trening u novom klubu.

Podsjećanja radi, mada tu informaciju već svi napamet znaju, Portugalac će dobiti 200 miliona eura godišnje i postao je najplaćeniji nogometaš u povijesti.

On je prethodno imao razočaravajuće Svjetsko prvenstvo u Kataru s Portugalom gdje je ispao od Maroka u četvrtfinalu, a na Mundijal je došao kao slobodan igrač jer je raskinuo ugovor s Manchester Unitedom zbog spornih izjava u intervjuu datom Piersu Morganu.

U bogatoj karijeri je još igrao za Juventus, Real Madrid i Sporting. U 37. godini otišao je daleko od Evrope i ozbiljnog igranja nogometa, mada navodno postoji klauzula prema kojoj može ići na posudbu u Newcastle ako Svrake izbore nastup u Ligi prvaka.

Top Komentari

brutal_bandal
G.O.A.T
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi