Novo čudo od djeteta osvaja svijet: Ima 16 godina i noge kao Hulk, a teren pretrči za 10 sekundi!

Već je potpisao za velikana

Novo čudo od djeteta osvaja svijet: Ima 16 godina i noge kao Hulk, a teren pretrči za 10 sekundi!

Admin Čaušević

U posljednjih deceniju normalna je pojava da tinejdžeri postanu nositelji igre u svojim klubovima. Danas se igrač od 25 godina smatra iskusnim, nešto što je na pragu dva stoljeća bilo nezamislivo. 

Svako malo pojavi se novo lice na fudbalskoj sceni koje svojom magijom očara svijet. Obično se radi o tinejdžerima za koje se najbogatiji evropski klubovi počinju otimati. 

Jedan takav je već počeo da osvaja svijet pošto izgleda nevjerovatno za svoj uzrast i s lakoćom se poigrava sa rivalima koji su duplo stariji od njega. 

Iako ima tek 16 godina već je standardni prvotimac svoje ekipe. U posljednjem meču impresionirao je sve nevjerovatnom brzinom. 

Naime, u jednom sprintu uspio je prtrčati praktično cijeli teren za 10-ak sekundi i to sa loptom u nogoma. Oko njega su bila četvorica rivala i nisu mu uspjeli oduzeti loptu.

Riječ je o Endricku Felipeu, brazilskom čudesnom dječaku koji je u decembu potpisao višegodišnji ugovor sa Real Madridom.

Oglasi

Endrick trenutno nastupa za Palmeiras i tako će biti sve dok ne napuni 18 godina. Prije nekoliko dana je njegov tim igrao protiv Sao Benta.

Meč je okončan bez golova, ali 16-godišnjak je impresionirao praktično sve jer je bio neriješiva enigma za svoje rivale. 

Da će u budućnosti biti dominantan potvrđuje i njegova tjelesna građa, posebno se to odnosi na butne mišiće koji za njegov uzrast izgledaju nevjerovatno.

"Taj dječak je samo jeo pržene odreske", kazao je legendarni Grafite kada je ugledao Endricka na terenu. 

Za talentovanog ofanzivca se otimalo nekoliko najbogatijih evropskih klubova. Najspretniji je bio Real Madrid koji ga je angažovao za 35 miliona eura.

Iako mu je tek 16 godina Endrick već lomi ženska srca

Osim što je uspješan na terenu, već lomi i srca van terana. Tako je uspio zavesti šest godina stariju djevojku koju je ostavio nakon šest mjeseci veze. Riječ je o izvjesnoj Lara Hernandes.

Top Komentari

green_dragon
Sa ovim ce biti kao sa onim "malim" iz Dortmunda....kad su ga upisali on uveliko jeo tvrde bombone
3 2
Shojich07
Još jedan sa problematičnim matičnim brojem
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi