Novak Đoković pomeo rivala i na korak je od jubilarne desete titule na Australian Openu

Lagana pobjeda

Novak Đoković pomeo rivala i na korak je od jubilarne desete titule na Australian Openu

Edmir Škorić

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se bez većih problema u finale Australian Opena, pošto je danas u drugom polufinalu razbio Amerikanca Tommyja Paula sa 7:5, 6:1, 6:2.

Nakon Stefanosa Tsitsipasa, koji je u četiri seta pobijedio Karena Kačanova, finale je izborio i Đoković, koji je mnogo lakše došao do pobjede nad Paulom.

Samo u prvom setu je Paul uspio da pruži kakav-takav otpor favorizovanom Đokoviću. Nole je uz brejk u 2. gemu lako došao do 3:0, zatim napravio još jedan brejk i poveo sa 5:1, no onda Paul pravi neočekivan povratak.

Ameriučki teniser je vezao četiri gema, stigao do 5:5, izborio taj-brejk, ali srbijanski teniser je u dodatnom 13. gemu bio uspješniji za miran nastavak meča.

To kao da je ubilo sve nade Paula, pa je 35. igrač bio očajan u preostala dva seta. U drugom setu je gubio 5:0 prije nego je osvojio jedan gem, a set je izgubio sa uvjerljivih 6:1.

Potop se nastavio u trećem setu. Đoković s lakoćom dolazi do dva brejka, vodi 4:0 i već je bilo jasno da je sve gotovo.  Do kraja je Srbin odradio rutinski posao i može se reći odmorno čeka veliko nedjeljno finale. 

Iako Tsitsipas igra sjajno, Đoković je svakako favorit za osvajanje nove Grand Slam titule, dok Grk mašta o prvoj.

Novak je trenutno na 21 GS tituli i juriša 22. u nedjelju. Ako pobijedi Tsitsipasa, izjednačit će se sa Rafaelom Nadalom koji ima 22.

Novak je rekorder u Australiji sa devet i nada se jubilarnoj 10. tituli. Podsjetimo da prošle godine nije igrao zbog toga što nije bio cijepljen protiv koronavirusa.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Daleko NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA..Titule to govore, ne ja..svaka cast NO1E.
0 7
hamdi kurtes
I ostaće to "nakorak do 10 titule" ima da ga Cicko razmontira.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi