Užasni povici na meču Spezia - Napoli, Spalletti traži da mu navijači sve to kažu u lice

Vrijeđali Maradonu

Užasni povici na meču Spezia - Napoli, Spalletti traži da mu navijači sve to kažu u lice

Edmir Škorić
Teme:

Unatoč tome što su pozdravili Victora Osimhena na tribinama prije početka utakmice, navijači Spezije su tada počeli niz užasno uvredljivih skandiranja protiv Napolija, čak ismijavajući smrt Diega Armanda Maradone.

Napoli je na Alberto Picco stadionu slavio sa 3:0 protiv domaće Spezije i napravio je još jedan krupan korak prema osvajanju titule na koju se čeka pune 33 godine.

Dvostruki strijelac za goste bio je Victor Osimhen, koji je prije početka utakmice otišao na tribinu domaćih navijača kako bi se lično izvinio navijačici koju je slučajno pogodio u glavu.

Tada je izgledalo sve u najboljem redu, navijači Spezije bili su oduševljeni potezom zvijezde Napolija, a kasnije tokom utakmice ultrasi domaćeg tima vrijeđali su na sve moguće načine Napoli.

Međutim, sve je to donekle i podnošljivo, sve dok nisu počeli ismijavati smrt legende Napolija Diega Maradone.

Povike su oštro osudili mediji i trener Napolija Luciano Spalletti, koji ima dom u La Speziji i ovdje je igrao nekoliko godina.

Oglasi

"La Spezia mi puno znači, ovdje imam mnogo prijatelja, dolazim ovdje svako ljeto, pa ako me sretnu na ulici, ti mi navijači moraju reći iste stvari u lice", rekao je Spalletti na konferenciji za novinare, dodavši:

“Ne mislim na bilo koju specifičnu bazu navijača, nego na navijače općenito na stadionima – oni moraju prestati skandirati protiv drugih momčadi. To je trebao biti trenutak kada se okupite i podržite svoju momčad, uživate u nogometu".

Užasne uvrede Speziji nisu pomogle, pošto je dakle Napoli slavio sa 3:0 i već je na korak od osvajanja titule bez obzira što ima još puno da se igra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli ima čak 167 bodova više od Intera i Rome, s tim da Nerazzurri imaju utakmicu manje, koju upravo igraju protiv Milana.

Spezia je sa 18 bodova tek na 17. mjestu i borit će se za ostanak u ligi, ali za sada ima skromnih pet bodova viška u odnosu na Veronu koja ima 13 bodova. Sampdoria ima devet, a Cremonese na dnu osam bodova.

Top Komentari

user1647189634
167 bodova više od Intera i Rome hahahaha
4 0
Kuuler
Inter je na drugom mjestu sa 40 bodova, dok prvoplasirani Napoli ima 207.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi