Nestvarni promašaji Bayerna, ali je štoper golom karijere Tuchelu vratio osmijeh na lice

Bundesliga

Nestvarni promašaji Bayerna, ali je štoper golom karijere Tuchelu vratio osmijeh na lice

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna imali su teško gostovanje u Freiburgu, ali uspjeli su na kraju da dođu do bitne pobjede.

De Ligt golom karijere vratio Tuchelu osmijeh na lice, u prilog Bavarcima ide i rezultat Borussije

Bayern je prije nekoliko dana šokantno ispao iz Kupa Njemačke porazom upravo od Freiburga, kojem se danas osvetio i slavio na gostovanju sa 1:0.

Bayern je imao silne promašaje, prednjačio je u tome Leroy Sane, a tri boda Bavarcima donio je defanzivac Matthijs de Ligt, koji je u 52. minuti postigao spektakularan gol, po svemu sudeći i najljepši u karijeri.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1644712948785463297[/twitter]

Tim golom vratio je Tuchelu osmijeh na lice. Bayern je u ligi pod njegovim vodstvom upisao dvije pobjede i ostaje lider na tabeli s dva boda prednosti u odnosu na Borussiju Dortmund, koja je danas u derbiju sa 2:1 pobijedila Union Berlin.

Oglasi

Malen je u 28. minuti Milionerima donio vodstvo, ali su gosti iz Berlina uspjeli da izjednače golom Behrensa u 61. minuti, da bi rezervksta Moukoko u 79. minuti zabio za 2:1 i na kraju veliku pobjedu domaćih.

U još jednom derbiju kola Bayer sa 231 pobijedio Eintracht Frankfurt, a golove za domaću ekipu postigli su Adli, Diaby i Azmoun, dok je Sow dao utješni gol za goste iz Frankfurta u drugom dijelu.

Koeln je u Augsburgu slavio sa 3:1, dok je u duelu Mainza i Werdera bilo 2:2, a sva četiri gola pala su u samoj završnici. Mainz je poveo golom Ajorquea u 86., a već u idućem napadu Stage zabija za 1:1, da bi Mainz preko Wepera došao do vodstva u nadoknadi, ali ni to nije bilo dovoljno jer je Fulkrug u 95. postavio konačnih 2:2.

Bundesliga se nastavlja idućeg vikenda mečevima 28. kola, ali neki će na teren i ranije. Bayerna očekuje prvi meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja u srijedu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče aktuelnog kola, danas se sastaju još Hertha i Leipzig, dok su tri meča na programu sutra.

Sastat će se Borussia M'gladbach i Wolfsburg, zatim Bochum i Stuttgart te Hoffenheim i Schalke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kako je ovaj bayern loš ljudi dragi nema ko gola dati Sta ce im City uraditi nije humano , još malo !!!
0 4
Bajernovac
Bilo bu super da se rijese Sanea mrcvari tusi igru stim sto je veliki luzer ciste sanse ne iskoristava
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti