Policajac u Banjaluci prijetio navijaču Sarajeva: "Šta glumiš, da ti udarim šamarčinu jednu?!"

Loš tretman gostujućim navijačima

Policajac u Banjaluci prijetio navijaču Sarajeva: "Šta glumiš, da ti udarim šamarčinu jednu?!"

Edmir Škorić

Po lošem će pamtiti svi u FK Sarajevo utakmicu u Banjaluci, koja je odigrana danas u sklopu 30. kola Premijer lige BiH.

Borac je pobijedio golom Predragovića iz 88. minute, ali u prvom planu bilo je katastrofalno suđenje očajnog sudije Miloša Gigovića, zbog čega je bilo dosta tenzija na terenu, a na press konferenciji nakon utakmice trener Sarajeva Mirza Varešanović, kojeg je prethodno Gigović isključio, odbio je da čestita pobjedu Borcu.

"Ne bih ništa spominjao oko utakmice, mislim da je bh. javnost sve vidjela. Ovo je bio jedini način da nas zaustave. Ne želim čestitati Borcu na pobjedi, poslije svake utakmice čestitam, ali to ovog momenta ne želim", rekao je Varešanović.

Varešanović osudio i ponašanje pomoćnog trenera Borca, Danimira Milkanovića za kojeg je rekao da je primitivac jer je psovao majku igraču Sarajeva. "Najviše sam razočaran sitaucijom gdje pomoćni trener koji je zarađivao hljeb u Sarajevu psuje mom igraču s kojim je radio, to je najveći šamar. "

Osim toga, navijači Sarajeva su tek na poluvremenu uspjeli da uđu na Gradski stadion u Banjaluci. Iako su na vrijeme stigli u ovaj grad, tek kasnije im je omogućeno da prate svoj tim. Propustili su cijelo prvo poluvrijeme.

Horde zla su sa pet autobusa stigle u Banjaluku, ali domaćin je imao očajnu organizaciju i na kraju su gosti više vremena proveli izvan nego na stadionu, ali to je tužna realnost bh. države i njenog sporta.

Oglasi

Na Twitteru se pojavio video koji je večeras nastao u Banjaluci, a na njemu se vidi rasprava pripadnika policije sa navijačima i prijetnje "šamarčinom".

"Šta glumiš. Da ti udarim šamarčinu jednu", između ostalog se čuje kako jedan policajac prijeti navijaču Sarajeva, koji je očigledno koristio mobitel kako bi snimio postupke banjalučke policije koja nije imala milosti prema gostima iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Derbi je tako završio sa puno negativnih priča. Nagovještavalo se to s obzirom na važnost utakmice, no čini se da se ipak otišlo predaleko i da pojedini i dalje ne mogu da shvate da je sve ovo samo sport.

Sarajevo će morati što prije da zaboravi sve što se dogodilo, te da se okrene sarajevskom derbiju protiv Željezničara, što bi trebalo da bude ključna utkamica u borbi za treće mjesto koje garantuje nastup na evropskoj sceni.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Santi
Na svakom gostovanju je ovako, budimo realni.
5 0
Lobudaraczapamcenje
SRAMOTA DA NAVIJACI UDJU U 40oj min NA STADION A PREVALE 200km U JEDNOM PRAVCU. I NARAVNO IZADJU PRIJE KRAJA. SRAMOTA VELIKA! NEHUMANOST! Zadrzite domace najvatrenije navijace itd ima solucija raznih
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi