Ultrasi provociraju Red Army na ulicama Zenice

Ultrasi provociraju Red Army na ulicama Zenice

Midhat Šljivak

Navijači HŠK Zrinjski očekivano su, po dolasku u Zenicu gdje se danas igra finale Kupa Bosne i Hercegovine, odmah počeli s provokacijama prema navijačima velikog rivala Veleža.

HŠK Zrinjski i Velež danas će na terenu odlučiti o osvajaču Kupa Bosne i Hercegovine, a očekivano, pred ovaj meč došlo je do žestokih provokacija između dvije navijačke skupine.

Navijači Veleža prvi su stigli u Zenicu, a neposredno nakon njih ogromna grupa navijača prvaka Bosne i Hercegovine stigla je u grad te su odmah krenuli s navijačkim provokacijama.

"Vi ste naša Severina, Rođeni ale, ale", čuje se po dolasku Ultrasa u Zenicu.

Sigurno je da će se na tribinama voditi žestok navijački duel jer ipak se radi o velikim gradskim rivalima.

Napomenimo da su dva voza navijača Veleža stigla u Zenicu i od samog dolaska počelo je gromoglasno navijanje za voljeni klub.

Oglasi

Glavni sudija ovog meča je Luka Bilbija iz Prijedora. Pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj) i Josip Čolić (Kupres). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Podsjetimo, Velež je prošle sezone osvojio trofej pobjednika Kupa nakon što je boljim izvođenjem penala savladao FK Sarajevo.

Zrinjski je s druge strane prvi i jedini trofej u ovom takmičenju osvojio u sezoni 2007/2008 kada su u dva meča bili bolji od FK Sloboda Tuzla. I tada su penali odlučili pobjednika nakon što su dva susreta završena pobjedom domaćih klubova od 2:1.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ono što je sasvim izvjesno je da nas na tribinama Bilinog polja čeka uzavrela atmosfera i vidjet ćemo ko će se veseliti nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Veležu naravno trofej i pobjeda mnogo više znače jer bi ostvarili plasman u Evropu i mogli bi mirno igrati završna dva gola u Premijer ligi BiH. Ipak, i Zrinjski želi duplu krunu i ta činjenica je dovoljan znak da nas čeka spektakl.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

e72x
Objektivni bosanski portal... Kakva je organizacija u zenici od policije? katastrofa
3 2
Laporta
Zanimljivo je da dolazak navijaca Veleza,i skandiranje "ubi ultrasa" nije provociranje....
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi