Zrinjski vlada bh. fudbalom: Nakon titule Plemićima i Kup naše zemlje
Plemići su osvojili drugi trofej Kupa Bosne i Hercegovine

Savladali Velež

Zrinjski vlada bh. fudbalom: Nakon titule Plemićima i Kup naše zemlje

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

HŠK Zrinjski osvojio je Kup Bosne i Hercegovine. Plemići su u današnjem finalu na Bilinom polju u Zenici savladali mostarskog rivala Velež s 1:0, a junak je Mario Ćuže koji je postigao jedini pogodak.

Zrinjski vlada bh. fudbalom. Nakon titule prvaka Bosne i Hercegovine Plemići su pobjedom nad Veležom u Zenici osvojili i Kup.

Zrinjski je očekivano od prve minute imao kontrolu nad loptom i Plemići su imali nešto i konkretnije pokušaje u prvom poluvremenu.

Ipak, na prvu šansu se čekalo 20 minuta. Nakon kornera i ubačaja Ilinkovića Josip Ćorluka glavom pokušava, Hadžikić to odlično brani i spašava Velež.

Imali su i Rođeni opasnih napada, no ostajali su bez ideje u završnici akcija. Zrinjskom je s druge strane nedostajala kvalitetan šut.

U 30. minuti Tičinović se našao u dobroj prilici, odbrana Veleža ga blokira u posljednji tren, da bi isti igrač pokušao s distance dvije minute kasnije, Hadžikić to brani.

Oglasi

Prvu kakvu-takvu prijetnju prema golu Zrinjskog Rođeni su imali u 35. minuti. Anđušić međutim traljavo šutira i nije to bilo opasno po Marića.

Odličnu šansu da povedu Plemići propuštaju u 42. minuti. Tičinović ubacuje iz kornera na prvu stativu, Nemanja Bilbija pored uspavanog Ćukovića šutira, a lopta odlazi tik pored gola i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

Nakon sedam minuta igre u nastavku Zrinjski stiže do prednosti. Ćorluka je ubacio s desne strane, a Mario Ćuže pogađa za 1:0.

Velež nakon primljenog gola kreće s nešto ofanzivnojom igrom. Ipak, nije bilo prave prilike pred golom Zrinjskog i Marić nije imao previše posla.

Sredinom drugog dijela došlo je i do kraćeg prekida zbog bakljade navijača Veleža. Ona je trajala tri-četiri minute i susret je potom nastavljen.

Oglasi

Nakon prekida Velež je nastavio s boljom igrom. Prijetio je s distance Halilović, a zatim je uzvratio Barišić s druge strane, no bez promjene rezultata.

Pokušao je Velež u 86. minuti preko Anđušića. Ni on nije bio precizan, pa je Zrinjski bez većih problema uspio sačuvati rezultat.

Tako su Plemići po prvi put osvojili dvostruku krunu i potvrdili su veliku dominaciju bh. fudbalom.

Treba istaći da je u finišu došlo do popriličnog haosa. Ubačene su stolice i mnogo drugih stvari, no na kraju je susret nekako završen

Kup BiH, finale:

Velež - Zrinjski 0:1 (Ćuže 52')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

VELEŽ: Hadžikić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Dejanović, Lauš.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Joj livadara majku svoju seljacku ****li na gol opucali nisu i vidi ih sad razvaljuju stolice,gdje su sad one patriote sto osudjuju navijace Zrinjskog,ovdje igra reprezentacija za mjesec dana,da ih hoce sacekati sad Robijasi vani pa ****a slomiti,bravo Zrinjski cestitke sa Grbavice,a livadari mars u vrapcice tamo vam je mjesto
11 2
Manijakcolonia
Sramota, dolazis u Zenicu i izvaljujes stolice, to na svom stadionu u Vrapcicima treba raditi. Dno dna za navijace Veleza. Cestitke Zrinjskom.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi