Milan se oporavio od nedavnih šokova i slavio sa petardom, još uvijek je u igri za Ligu prvaka

Rossoneri uvjerljivi

Milan se oporavio od nedavnih šokova i slavio sa petardom, još uvijek je u igri za Ligu prvaka

Edmir Škorić

U 36. kolu italijanske Serije A Milan je na San Siru pobijedio Sampdoriju sa 5:1 i ostao u igri za plasman u Ligu prvaka.

Aktuelni prvak Italije ima tešku sezonu, iako je na momente sve izgledalo perfektno za crveno-crne. No, imali su nekoliko kikseva u Seriji A posljednjih sedmica, pa ispali izvan Top 4, a potom i u polufinalu Lige prvaka od Intera.

Pobjeda protiv otpisane Sampe bila je imperativ. Igrači Stefana Piolija uspjeli su se razbuditi na vrijeme i osvojiti tri boda s kojima su na bod Laziju i na dva boda Interu. Istina, i jedni i drugi tek treba da odigraju utakmice 36. kola.

No, jasno je da će u preostala dva kola biti Milan u igri za četvrto mjesto i dok postoje šanse, vjeorovat će u novi plasman, treći uzastopno u najelitnije klupsko takmičenje.

Milan je poveo nakon devet minuta. Brahim Diaz je sve sjajno uradio i uposlio Rafaela Leaaa, a ovaj izlazi sam na gol Đenovljana i u svom stilu zabija za 1:0.

[twitter]https://twitter.com/nemaccer/status/1659997246639820801[/twitter]

Oglasi

Ipak, iskusni Quaglairella je u 20. minuti vratio stvari na početak. Sve to je kratko trajalo, pošto je u 23. minuti Olivier Giroud pogodio na drugu asistenciju večeras razigranog Diaza, kojem se očito ostaje u Milanu jer mu ističe posudba s Realom.

U 29. minuti dosuđen je penal, a Giroud je bio siguran sa 11 metara za 3:1, da bi na novi gol publika čekala sve do 63. minute, kada je Diaz partiju za pamćenje krunisao i golom poslije dvije asistencije. Tonali mu je asistirao.

Leao je u 68. minuti asistent, a do hat-tricka dolazi Giroud, koji je na broju od 11 golova ove sezone u Seriji A, dok je od njega u timu efikasniji samo Leao sa 13.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Milan je 90 minuta igrao i reprezentativac BiH Rade Krunić, a Rossoneri naredni meč igraju protiv Juventusa u gostima, dok će u posljednjem kolu ugostiti Veronu.

Milan ne gubi nadu, ali zaista će teško doći do povratka u Top 4, te je sve izvjesnije da će se morati zadovoljiti nastupom u nekom drugom UEFA takmičenju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

brada1975
Juve kazna 9 bodova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi