Martinez već prepada Zmajeve: "Ja nešto takvo do sada nikad nisam vidio"

Selektor Portugala igra svoju igru

Martinez već prepada Zmajeve: "Ja nešto takvo do sada nikad nisam vidio"

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH se već nekoliko dana priprema u Zenici u sklopu priprema za junske mečeve kvalifkacija gdje će igrati protiv Portugala u gostima te Luksemburga na svom terenu.

Gostovanje Portugalcima će biti svakako najizazovnije u kvalifikacionoj grupi gdje se još nalaze selekcije Islanda, Slovačke, Lihtenštajna i Luksemburga.

Utakmica u Lisabonu će se igrati 17. juna, a nešto više od sedam dana pred meč Roberto Martinez je svog jednog fudbalera digao u visine kazavši da do sada nešto takvo nije vidio.

Naime, selektor Portugala je iznio lavinu komplimenata na račun Cristiana Ronalda koji i dalje igra za repezentaciju Portugala iako ne igra u vrhunskoj ligi.

"Kad smo kod Cristiana Ronalda, to je jedinstven slučaj. Igrač koji bi mogao doći do 200 utakmica za reprezentaciju. Mislim da je potrebno potpuno novi smjer gledanja na profesiju."

Oglasi

"Cristiano Ronaldo gleda kako se nositi s profesijom, kako živjeti profesionalno, kako iz svega izuči maksimum i kako biti sjajna osoba koja samo želi postati bolja. On je na nivou kakav nikad prije nisam vidio", poručio je selektor Portugala.

Ronaldo do sada za svoju reprezentaciju ima 198 nastupa, a ukoliko zaigra protiv BiH i Islanda tokom juna stići će do apsolutnog rekorda u međunarodnom fudbalu.

Iako Martinez hvali svog kapitena jasno je da Ronaldo formom i igrama nije na nivou kao od prije nekoliko godina, međutim daleko od toga da se treba podcijeniti.

Svjesni su toga i u reprezentaciji BiH te će sigurno defanzivci Zmajeva imati mnogo posla da zaustave neugodne Portugalce koji su napadački itekako moćni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon dva odigrana kola BiH ima polovičan učinak (pobjeda nad Islandom, poraz od Slovačke), dok je Portugal maksimalan i sigurno najveći favorit za prvo mjestu u grupi.

Osim sa Portugalom izabranici Faruka Hadžibegića će u junu igrati i sa Luksemburgom i pobjeda u tom meču 20. juna na Bilinom polju je svakako imperativ nad imperativima.

Top Komentari

Hasni
To i mala djeca u parku znaju sta je Ronaldo
1 0
Arnel925
Ronaldo ne može proći one arape dole koji su poluprofesionalni. Dok je on u prvoj postavi nema straha.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti