Nova pobjeda Sarajeva uz dosta promašaja, Viveros zaigrao, dvojica zadali glavobolje Varešanoviću

Bordo tim bolji od Nafte

Nova pobjeda Sarajeva uz dosta promašaja, Viveros zaigrao, dvojica zadali glavobolje Varešanoviću

Edmir Škorić

FK Sarajevo je u trećoj pripremnoj utakmici u Sloveniji savladao ekipu NK Nafta 1903 sa 1:0, ali trenera Mirzu Varešanovića i njegove saradnike, ali i sve navijače Sarajeva svakako su zabrinule povrede dvojice igrača.

Bordo tim je sa 5:0 razbio rumunski Petrolul, potom sa 2:0 makedonsku Shkendiju, a danas sa 1:0 domaću ekipu Nafte. Gol odluke postigao je Hamza Čataković početkom drugog dijela.

U prvom dijelu Sarajevo je bilo bolje. Prvi pokušaj imao je Dal Varešanović u šestoj minuti, ali je odbranio golman Nafte.

U prvih pola sata bez prevelikih uzbuđenja, a onda se povrijedio mladi desni bek Mulalić, koji je morao da napusti igru.

Do kraja prvog dijela Mustafić i Čataković šutiraju, rezultat se ne mijenja. Nafta je na kraju imala veliku šansu, ali je jedan od slovenskih igrača promašio.

Oglasi

Nedugo nakon što je Čataković pogodio za pobjedu bordo tima, povrijedio se Ikić, kojeg je zamijenio Kyeremeh. Kevin Viveros je također upisao prve minute za Sarajevo, a u 61. minuti je propustio zicer.

Kolumbijac je potom imao još jednu šansu, no odbranio mu je šut golman Nafte. U 72. minuti Renan Oliveira je imao nevjerovatan promašaj. Brazilac u posljednje vrijeme vrlo efikasan, čudno da ovo nije završio u svom stilu... Olivera je atraktivno ali neprecizno gađao u 79. minuti, a zatim je u 82. minuti promašio prazan gol. Kyeremeh je imao dva pokušaja, ali i on nije pronašao put do mreže Slovenaca.

 Uz mrvicu sreće i bolje realizacije, ovo je mogla da bude još jedna visoka pobjeda Sarajeva.

Sarajevo je zadržalo vodstvo i nastavilo svoj uspješan niz, ali pravo lice će se vidjeti u onim takmičarskim mečevima, a oni dolaze veoma brzo. Gruzijski Torpedo biće prvi rival u Konferencijskoj ligi i sa nedavnim pojačanjima Sarajlije očekuju da će preskočiti prvu prepreku, ali i napraviti iskorak u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Sarajevo su danas od početka igrali: Šutković, Jelić Balta, Čataković, Varešanović, Ljukovac, Mulalić, Šerbečić, Radović, Ikić, Čelik, Mustafić

Ovo nije bila posljednja provjera za Sarajevo u Sloveniji, pošto sutra slijedi okršaj sa Domžalama, a potom povratak kući i dodatne završne pripreme za evropske okršaje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Bravo. Svima treba dati sansu da igraju
6 2
pizaro01
Melji rajvoSa❤️
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi