Joan Laporta nikad hrabriji: "Daleko smo ispred Reala po kvalitetu, malog Ardu smo im prepustili"

Predsjednik Barcelone izazvao reakcije

Joan Laporta nikad hrabriji: "Daleko smo ispred Reala po kvalitetu, malog Ardu smo im prepustili"

Midhat Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta tvrdi da je njegov tim daleko iznad nivoa velikog rivala Real Madrida. Katalonci pred novu sezonu imaju visoke ambicije, a Laporta je pomalo i ponižavajuće govorio o Realu.

Joan Laporta tvrdi da je njegova Barcelona daleko ispred Real Madrida po kvalitetu igrača, ali i što se tiče kolektiva. Objasnio je zašto smatra tako.

"Imamo bolji tim od Real Madrida", počeo je izlaganje Laporta i nastavio je:

"Nije to samo pitanje tima. Individualno imamo bolje igrače. Daleko su ispred njihovih. Kao navijač Barcelone sam prezadovoljan timom kojeg stvaramo", riječi su Joana Laporte.

"Već imamo veoma kompetitivan tim. Osvojili smo prvenstvo prošle godine i želimo nastaviti dominaciju. Fokusiran sam na izgradnju dobrog tima nego na dovođenje određenih individualaca. Doveli smo Gundogana i Iniga Martineza i oni će nam donijeti vrhunske igre, kao i ostali koji dolaze."

Oglasi

"Znamo šta trener želi. Nedostaje nam bek i vezni fudbaler da ispunimo sve njegove zahtjeve. Ekipa je uzela značajan trofej i ambiciozni smo za budućnost. Svi radimo jako dobro i želimo ići na trofeje u narednim godinama."

Mladi turski fudbaler Arda Guler odabrao je prelazak u Real Madrid ispred Barcelone. Laporta priznaje da je 18-godišnjak otišao za novcem i da se Barca nije htjela takmičiti s velikim rivalom.

"Imali smo dogovor s igračem i bili smo spremni platiti Fenerbahčeu 17.5 miliona eura. Pojavili su se potom drugi klubovi, kao što je Real Madrid i platili su mnogo više. Tada smo odlučili ne ulaziti u rat ponudama. Imamo mi drugih dobrih igrača."

"Mogli smo se nadmetati za njega, ali nismo željeli. Nismo za njega i nećemo ni za druge. Imamo određene kriterije i poštujemo ih. Ne želimo praviti korak unazad", poručio je Laporta.

Ovog ljeta s katalonskim velikanom se povezivao i Lionel Messi. Međutim, Argentinac je odlučio da ode u Inter iz Miamija.

"Postojala je mogućnost da se vrati. Leo i njegov otac Jorge su to željeli, kao i klub. Ali, bio je pogrešan trenutak i nismo željeli da se ponovi 2021. godina."

"Rekli smo Messiju da ćemo mu javiti kada budemo imali dovoljno prostora u finansijskom fair playu da ga potpišemo. Ugovor je bio dogovoren, prošlo je nešto vremena i zatim nam je Jorge saopštio da su odlučili potpisati za Inter Miami."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imamo dobar odnos s njim, iako nismo nastavili pregovore. Barca je njegov dom i spremamo mu veličanstven oproštaj. Kada je potpisao 2021. godine za PSG, naš odnos s njim je bio završen. Potom se popravio i trenutno smo u jako dobrim odnosima", rekao je prvi čovjek Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Šampion šampionski. Ništa nije slagao.
2 5
Sioux1921
Nezna se koje gluplji ili ovaj Laporta ili novinari na ss
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi