Meho Kodro se vraća na selektorsku klupu reprezentacije BiH?

Najozbiljniji kandidat

Meho Kodro se vraća na selektorsku klupu reprezentacije BiH?

Admin Čaušević

Uskoro bi trebao biti poznat nasljednik Faruka Hadžibegića, a kako sada stvari stoje najbliži povratku na selektorsku poziciju je proslavljeni bh. reprezentativac Meho Kodro. 

Nakon tri uzastopna poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Faruk Hadžibegić je digao sidro te sporazumnim raskidom ugovora napustio kormilo Zmajeva.

Kako sada stvari stoje najozbiljniji kandidat da preuzme selektorsku poziciju je drugi proslavljeni bh. reprezentativac, Meho Kodro.

Konačni dogovor između Saveza i Kodre još uvijek nije postignut, ali je generalni dojam da stvari idu u smjeru da se legendarni napadač Veleža vrati na selektorsku poziciju.

Posao ne treba smatrati završenim iako su obje strane na pravom kolosijku da zadovolje svoje interese i pruže ruku za početak poslovne saradnje.

Kodro je Zmajeve predvodio u vrijeme čuvenog konflikta navijača sa Savezom 2008. godine kada je predsjedni bio Iljo Dominković. na klupi je sjedio u dva prijateljska duela protiv Japana i Sjeverne Makedonije.

Oglasi

Manje-više je svima poznato kako su u junu 2008. godine Kodro i Elvir Bolić na stadionu Asim Ferhatović Hase organizovali revijalnu utakmicu sa 15.000 gledatelja na tribinama.

Istu noć na Bilinom polju pred rekordno malim brojem gledatelja savladan Azerbejdžan. Za BiH su uglavnom igrali debitanti, a na klupi je sjedio Denijla Pirić.

Inače, Kodro je reprezentaciju BiH vodio u prijateljskim duelima protiv Japana i Sjeverne Makedonije. Od tada je radio u klupskom fudbalu, a jedno vrijeme je bio i trener FK Sarajevo.

Bio to Kodro ili neko drugi, za očekivati je da aktuelno rukovdstvo Saveza imenuje novog selektora imenuje u što kraćem periodu.

Podsjećanja radi, Zmajevi kvalifikacije nastavljaju u septembru i to domaćim susretom protiv Lihtenštajna te gostovanjem Islandu.

Nakon četiri odigrana kola u kvalifikacionoj grupi J Portugal je maksimalan sa 12 bodova, slijede Slovačka sa 10, Luksemburg sa 7, BiH i Island sa po 3, dok je Lihtenštajn bez bodova.

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
Da nije bilo Kodre mi nikad ne bi vidjeli Svjetsku smotru,NIKADA,on je stvorio reprezenetaciju koju je Susic papak reuzeo pa smo se plasirali na SP, P.S. Ovo papak pisem.iz razloga sto je forsirao svog bratica na SP iako su bolji igraci bili na klupi i nisu igrali
1 0
Eno30
Peteva su otjerali samo što nije bio za da se igra prijateljska utakmica sa Rusijom. On da je ostao trener sigurno bi bili sad drugi na tabeli. Kodro tebi svaka cast kao osobi, ali mislim da ti isto nista nećeš napraviti. Sa Servetom si bio katastrofa
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi