U ovo ni oni sami ne vjeruju: Sastavljena lista igrača kojih će se Barcelona odreći za Mbappea

Koliko je realno da Mbappe pređe u Barcelonu?

U ovo ni oni sami ne vjeruju: Sastavljena lista igrača kojih će se Barcelona odreći za Mbappea

Eldar Ganibegović

U momentima kada Barcelona nije u stanju platiti 50 miliona eura za Cancela, kada nije uspjela besplatno vratiti Messija i kada ne zna da li će moći registrovati igrače za La Ligu, spominje se dolazak Kyliana Mbappea u ovaj klub i sastavljena je lista igrača kojih bi se katalonski klub odrekao zbog njega. 

Kylian Mbappe i u ovom prijelaznom roku je u centru pažnje. Francuski ofanzivac navodno svim silama želi preći u Real Madrid i nema namjeru više igrati za PSG.

Iako je dobio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, o njoj ni ne razmišlja i nema namjeru ići u ovu zemlju i donio je odluku koja je presedan u svijetu fudbala.

Pored svega toga, mnogi klubovi pokušavaju iskoristiti situaciju koja je nastala i dovesti Mbappea u svoje redove, a jedan od njih je i Barcelona.

Španski mediji objavili su listu igrača kojih se Barcelona navodno spremna odreći kako bi oslobodila platni budžet za Mbappea, ali vjerovatno ni oni sami ne vjeruju u to da će Francuz doći u redove tima koji vodi Xavi Hernandez.

Oglasi

Prvi na ovoj listi je Ousmane Dembele, fudbaler za kojeg je u nekoliko navrata spominjano da bi želio u PSG i na taj način bi mu želja bila ispunjena.

Eric Garcia bi takođe bio na listi, a novi trener PSG-a Luis Enrique ga je hvalio u prošlosti. Još jedan igrač kojeg bi Katalonci bili spremni da se odreknu je Raphinha. Fudbaler, procijenjen na 60 miliona eura, ne želi da napusti Camp Nou, ali Katalonci mogu pokriti važan dio transfera Kyliana Mbappea ako ga se odreknu.

Ferran Toress je takođe jedan od favorita Luisa Enriquea, a Barcelona bi mogla da ga "žrtvuje" ovog ljeta za transfer Mbappea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Franck Kessie i Jules Kounde su također na listi koju je napravio Mundo Deportivo. Veznjak iz Obale Slonovače ne želi da napusti Barselonu i, ako se to dogodi, jedine destinacije o kojima razmišlja su Premier liga ili Bundesliga.

S druge strane, PSG je već ranije bio zainteresovan za francuskog defanzivca Koundea i nije isključeno da će Jules Kounde ovog ljeta biti uključen u "Mbappeov dogovor", ako do njega zaista i dođe. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Hhahahahahahah, prije bi ja prešao u propalu barkkkku nego Mbappe, liku je Real Madrid klub snova, ne znam sta vi uzimate ss.ba
2 0
BogatiDijasporac
Zamislite kad jedna propala Barcelona uzme La Ligu, k'o od sale. Sta onda reci za manje spanske klubove, tipa Getafe, Atl. de Bilbao, Murcia i Real Madrid?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti