U Pariz stigao konkretan telefonski poziv - sada je jasno da postoji favorit iz sjene, Real u panici

Gdje ide Mbappe?

U Pariz stigao konkretan telefonski poziv - sada je jasno da postoji favorit iz sjene, Real u panici

Edmir Škorić

Od jutros Kylian Mbappe više ne može službeno iskoristiti jednogodišnju opciju u svom ugovoru. Simboličan datum koji otvara novu, odlučujuću fazu u obračunu s PSG-om.

Mbappe je odbio produžiti ugovor s PSG-om, u nadi da će na ljeto kao slobodan preći u Real Madrid. Međutim, PSG nastavlja da ga nudi drugim klubovima i nastoji ga prodati do kraja prijelaznog roka.

U utorak je Mbappe dobio 40 miliona eura bonusa za vjernost PSG-u, a ujedno je to trenutak koji bi mogao potaknuti Francuza da donese odluku o svojoj budućnosti nakon što je navodno odbio saudijskog prvoligaša Al-Hilala.

Mbappe se nada Real Madridu, ali u Parizu žele da ode, bez obzira gdje. Sada postoji ozbiljan interes od strane londonskog Chelseaja, pa je čak došlo do direktnog kontakta između predsjednika dva kluba.

Vlasnik Chelseaja Todd Boehly lično je nazvao predsjednika Paris Saint-Germaina Nassera Al-Khelaifija u pokušaju da potpiše Kyliana Mbappea za stalno ili na posudbu, javlja L'Equipe.

Oglasi

"Izvori su rekli da se Boehly raspitivao o dovođenju Mbappea na posudbu i na stalni ugovor, čak i uz pretpostavku da 24-godišnjak ima predugovor s Real Madridom o prelasku u Španiju sljedećeg ljeta. Lični angažman vlasnika upozorio je PSG na stvarnu mogućnost postizanja dogovora", navodi L'Equipe i dodaje:

"Manchester United i Tottenham isprva su bili zainteresovani nakon što je otkriveno da bi Mbappe mogao čak biti dostupan za posudbu na cijelu sezonu prije prelaska u Madrid".

PSG je prethodno spremio žalbu FIFA-i zbog Real Madrida, koji iza leđa Parižana pokušava dogovoriti Mbappeov prelazak.

Mbappe je ranije ovog ljeta PSG-u saopštio da nema namjeru da produži ugovor, a kažnjen je izbacivanjem iz tima prije odlaska na turneju u Japan. Francuskom napadaču ništa od toga ne smeta, ne brine ga čak ni to što mu je zaprijećeno da neće igrati tokom cijele sezone.

Inače, postoji niz timova koji su vjerovali da mogu da potpišu Mbappea, ali većina ih je odustala. Barcelona i Liverpool su se predali, Manchester United i Tottenham također, Al Hilal je najkonkretniji ali to nije Mbappeova opcija, pa se sada sve svodi na Chelsea i Real Madrid.

Real je uvjeren da će na ljeto potpisati Mbappea, samo je sada pitanje gdje će ovaj napadač provesti narednu sezonu. Postoji opcija da produži s PSG-om ugovor do ljeta 2025. godine, ali uz klauzulu da ga moraju prodati narednog ljeta Realu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sada se otvara mogućnost za stalni transfer u Chelsea, mada je upitno da li je to klub u kojem ovaj sjajni nogometaš želi da igra narednih sezona... Još uvijek je sve otvoreno, saga nije gotova, ali u PSG-u bi bili najsretniji da se to što prije okonča.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1678173236
Najdebilniji forum na svijetu, ako mbappe nece dzaba sve ponude
2 0
franjo25z
Za navijace reala je najbitnije da neide kod kokuzq koje ste favorizovali i vi sa ovog portala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije