Utakmica za pamćenje: HŠK Zrinjski nakon nestvarnog meča u Danskoj saznao rivala u Evropskoj ligi

Nevjerovatan rezultat

Utakmica za pamćenje: HŠK Zrinjski nakon nestvarnog meča u Danskoj saznao rivala u Evropskoj ligi

M. Šljivak

HŠK Zrinjski saznao je rivala s kojim će igrati kvalifikacione utakmice za plasman u Evropsku ligu. To će je islandski šampion Breidablik koji je večeras u pretkolu Lige prvaka poražen na gostovanju kod Kopenhagena s nevjerovatnih 6:3 i s ukupnih 8:3 se oprostio od elitnog takmičenja i put nastavlja u drugom po rangu takmičenju.

HŠK Zrinjski evropski put ove sezone nastavlja protiv šampiona Islanda Breidablika. Ko god da prođe u ovom duelu po prvi će put svojoj zemlji donijeti grupnu fazu jednog evropskog takmičenja jer će pobjednik osigurati minimalno grupu Konferencijske lige.

Islanđani su meč u Kopenhagenu dobro otvorili. Svanthorsson je postigao gol u 9. minuti za vodstvo od 1:0, ali potom je uslijedilo 12 minuta pakla za ovaj tim od 33. do 45. minute prvog dijela.

Kopenhagen pogotkom Goncalvesa u 33. minuti poravnava na 1:1, a zatim redom pogađaju Achouri (35.), Larsson (37.) i Oskarsson (45+1.) za uvjerljivu prednost domaćeg tima od 4:1 na poluvremenu.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Kopenhagen povećava prednost. Oskarsson zabija po drugi put za 5:1.

Oglasi

Drugi gol na meču islandski tim zabija u 51. minuti. Za 5:2 pogađa Steindorsson, ali samo četiri minute kasnije Oskarsson postiže hat-trick za ogromnih 6:2.

Breidablik je u 75. minuti uspio postići i treći gol. Gunnlaugsson je pogodio za 6:3 i to je bio konačan rezultat ovog meča.

Islandski šampion će već za osam dana gostovati u Mostaru. Pod Bijelim brijegom je na rasporedu prvi meč kvalifikacija za Evropsku ligu, a revanš je 17. augusta na Islandu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 2. pretkolo:

Kopenhagen - Breidablik 6:3 (8:3)

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19501911
Mislim da je ovo top prilika i za Zrinjski,a u konačnici i za BiH ,i za ostale naše klubove,lakše će biti i drugim našim klubovima da se domognemo Evrope,i sretno Zrinjskom,to je moje mišljenje,mislim da je realno,sportski pozdrav!
5 0
Celtic
Nemaa od toga ništa, ispast će i od ovih i još jednom će se pokazati da imamo najgoru ligu ne samo u Europi nego u svijetu, amaterski klubovi, vođeni sa sumnjim likovima i naci navijačima, samo turbo folk šund nepismena stoka se i dalje loži na ove kvazi gigante...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi