Početak iz snova za Željezničar: Nedim Mekić srušio Borac na Grbavici
Veznjak Plavih u nastavku s dva gola presudio gostima iz Banjaluke

Plavi zasluženo do trijumfa

Početak iz snova za Željezničar: Nedim Mekić srušio Borac na Grbavici

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

U derbiju trećeg kola Premijer lige BiH Željezničar je sa 2:0 pobijedio ekipu Borca.

Željezničar i Borac ovog su ljeta imali evropske izlete, zbog čega su i jedni i drugi tek večeras u 3. kolu odigrali svoje prve premijerligaške utakmice.

Na dobro popunjenoj Grbavici, ali i uz prisustvo jedne grupe gostujućih navijača, u fantastičnoj nogometnoj atmosferi, domaći tim je bio bolji i zasluženo slavio sa 2:0.

Već na početku meča Mekić je pokušao iz daljine, no bez opasnosti po gol Borca. On da je Amoah izblokiran u sedmoj minuti, a u 12. minuti Mijatović, koji je došao umjesto povrijeđenog Ćetkovića prije nekoliko dana, brani udarac Krpića.

Imao je zatim i Jašarević dobru šansu, ali se crnogorski golman opet istakao. U 26. minuti Rustemović je ubacio, a Krpić šutirao pored gola. Borac je uzvratio tek u 43. minuti, kada je sjajan udarac Kvržića otišao pored gola.

Oglasi

U nastavku je Željezničar brzo došao do prednosti. Nakon jednog centaršuta, neko iz odbrane gostiju glavom izbija loptu, na nju natrčava Mekić i sjajno sa 18 metara pogađa malu mrežu za slavlje na tribinama. Bilo je to u 48. minuti.

Gasal u 53. minuti pogađa stativu, a samo dvije minute kasnije Plavi dolaze do drugog gola. Ponovo je Mekić pogodio. Centrirao je sa nekih 30 metara, loptu niko nije dirao, a ona je završila u golu.

Uz malo sreće je Mekić mogao i do hat-tricka, ali Mijatović u 59. minuti brani njegov udarac. Na drugoj strani Vranješ je pokušao, a šut iskusnog veznjaka Borca zaustavlja Muftić. U 67. minuti Amoah u šansi, Mijatović opet sjajan.

Oglasi

Mogao se Borac vratiti u 71. minuti, no stativa spašava domaće nakon udarca Corteza. Borac nije uspio doći ni do utješnog gola, pa će porazom otvoriti Premijer ligu, dok su izabranici Nermina Bašića na najbolji način otvorili prvenstvo i pokušaće biti konkurentni u borbi za titulu, iako se kao primarni cilj nameće ponovo plasman u Evropu.

U četvrtom kolu Željezničaru slijedi gostovanje u Posušju, dok će Borac imati priliku da osvoji prve bodove u Banjaluci protiv Igmana.

Utakmicom Široki Brijeg - Tuzla City sutra će se okončati treće kolo. Ranije danas je GOŠK sa 2:0 pobijedio Zvijezdu 09, a Igman Slogu iz Doboja sa 1:0. U petak navečer Sarajevo je razbilo Posušje na Koševu sa 3:0, dok će meč Zrinjski - Velež biti naknadno odigran. Plemići su i dalje bez odigrane utakmice u Premijer ligi, s obzirom na to da im NFSBiH izlazi u susret i dopušta odgode zbog nastupa u Evropi.

Željezničar - Borac 2:0

Željezničar: Muftić, Galić, Kosorić, Cocalić, Jašarević, Mekić, Rustemović, Gasal, Ćosić, Amoah, Krpić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Mijatović, Ćelić, Makarić, Barsky, Ricardo, Predragocić, Herrera, Kvržić, Blagaić, Šušić, Mihajlović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Djema1921
Sta reci osim fenomenalnoo, bolji Zeljoooo dugo nije bioo, sigurni na lopti, kontrola, ma svee, bravo Basicu maestro nas, Volim te Zeljo
8 0
PitBull1921
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️ Aferim LjOŽeeee!!!!!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi